Acasă Politic Igor Istrati, candidat la Camera Deputaților din partea Partidului Ecologist Român: ”Iarna...

Igor Istrati, candidat la Camera Deputaților din partea Partidului Ecologist Român: ”Iarna aceasta se poartă bradul”

0
MILLENIUM studio
Partidul Ecologist Român a intrat, fără să vrea, în campania electorală, deși ne-am fi dorit ca alegerile să fie amânate, având în vedere creșterea alarmantă a infectărilor cu Covid.
De ce PER cere amânarea votului? E simplu de înțeles. Suntem în plină pandemie, avem o creștere alarmantă a cazurilor de infectare cu Covid, guvernul introduce tot felul de restricții, unele absurde, dar ne invită la vot. De ce oare? Să fie doar dorința guvernanților de a ne oferi posibilitatea să ne exercităm dreptul constituțional de a alege Parlamentul ? Nu prea e așa. Amânarea până în primăvară a votului nu înseamnă anularea alegerilor. PNL și PSD se tem că în primăvară oamenii or să vadă tot adevărul despre intențiile guvernanților și ale celorlalte partide mari și o să scadă în sondaje, pierzând voturi. Acesta e motivul real.
Oare chiar oamenii nu-și dau seama de realitate? Oare cum poate guvernul să închidă școli, piețe, cantine sau restaurante, dar să ne îndemne să mergem la vot… ? Amânarea până în primăvară a alegerilor ar fi însemnat să trecem cu bine de al doilea val de pandemie. Și (de ce nu ?) poate până atunci apare și tratamentul sau vaccinul pentru Covid. Mai aveam o șansă, amânând alegerile, să nu ne infectăm în ziua votului, dar… din păcate nu suntem auziți de guvernanți. Din păcate, guvernul nu este interesat de oameni, ci doar de voturi…
Unii o să spună că noi, ecologiștii din PER, ne dorim amânarea alegerilor pentru a mai crește în sondaje. E doar o iluzie. Nu cred că un partid politic poate crește spectaculos în 3 luni. Nouă chiar ne pasă de oameni și de sănătatea lor. Noi vrem o viață normală pentru români, un viitor mai bun al copiilor și nepoților noștri.
Poluarea din ce în ce mai gravă ajută la răspândirea virusului. Noi nu vrem decât alegeri în siguranță. Nu facem campanie electorală clasică, ci doar în presă, unde ne putem expune părerile.
Vor fi niște alegeri  foarte atipice, oamenii vor fi și mai bombardați cu tot felul de mesaje si minciuni, pentru a le obține votul. Nu putem să ne intâlnim cu oamenii, lucru care ar putea duce la niște rezultate neașteptate…
Am încredere în voi, alegătorii noștri vasluieni, în gândirea voastră cumpătată. Doar voi o să decideți ce vă doriți pentru viitorul nostru și al vitoarelor generații.
Sunt convins că vă doriți aer curat, că vreți ca să nu se mai taie cu sălbăticie pădurile. Păduri care înseamnă oxigen, adică viață. Ca să nu ajungem să cumpărăm si oxigen de la supermarket…și acela importat.
Dar despre păduri și tăierea lor sălbatică promit să revin.
Igor Istrati,
vicepreședinte PER, candidat pentru Camera Deputaților în județul Vaslui

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.