Acasă Politic Îl vor urma pesediștii din județul Vaslui pe Liviu Dragnea în noul...

Îl vor urma pesediștii din județul Vaslui pe Liviu Dragnea în noul partid? Iată ce decizie au luat

0
Dumitru Buzatu

de Simona MIHĂILĂ

Deziluzie uriașă pentru Liviu Dragnea, care și-a anunțat recent sprijinul pentru crearea unui nou partid – Alianța pentru Patrie. Niciunul dintre social-democrații din județul Vaslui, nici măcar cei care i-au fost alături fățiș în momentele în care căderea fostului lider al PSD devenise o certitudine, nu îl va urma pe noul traseu politic ales alături de Codrin Șrefănescu.

„Prin octombrie am avut o discuţie cu Codrin Ştefănescu. Mi-a zis că simte nevoia să sprijine apariţia unui nou partid care să nu mai fie măcinat de compromisuri interne, de oameni care nu au curaj, de acoperiţi, de infiltraţi, de tot felul de interese împletite care distrug un partid sau îl lasă acolo unde trebuie să fie – 20%. Am zis că sunt de acord şi îl voi sprijini cu tot ce ştiu eu, cu toată experienţa mea politică, administrativă, economică, să se întâmple acest partid. Am găsit mai mulţi prieteni de-ai lui, patru oameni obişnuiţi, dar cu curaj, care au devenit membri fondatori, Codrin neimplicându-se de la început în documente pentru a nu risca ca undeva, pe parcursul procedurilor, să se blocheze înfiinţarea partidului. Partidul s-a înfiinţat – se numeste Alianţa pentru Patrie. E un partid la început. S-a născut din lacrimi, deznădejde şi din suferinţă. A noastră, a tuturor. Dar şi din speranţa că încă se mai poate recupera România”, a declarat Liviu Dragnea, la Realitatea.

”Lacrimile și deznădejdea” au altă soluție pentru pesediștii din județul Vaslui, care nu vor valida calculele politice ale lui Dragnea.

Dumitru Buzatu, președintele Organizației Județene PSD Vaslui, cel care nu a făcut un secret vreodată din faptul că gândește diferit anumite politici adoptate de Dragnea atunci când acesta era șeful său de partid, ne-a declarat: ”Niciodată nu voi părăsi Partidul Social Democrat. Am făcut parte din acest partid de la înființare și aici voi rămâne. Activitatea mea este circumscrisă PSD și indiferent de conducerile bune sau rele pe care le-a avut această formațiune, nu am plecat. Nu conducerile mă țin pe mine în partid, ci convingerile mele care sunt de neschimbat, ideologia de stânga a Partidului Social Democrat. Îl apreciez pe Liviu Dragnea pentru atitudinea sa și pentru politicile adoptate. L-am criticat deschis de câte ori a luat o decizie greșită și am avut de multe ori satisfacția să constat că aceste critici au fost luate în seamă”.

Pe poziție se menține și Eduard Popica, deputat de Vaslui, care spune că nimic nu-l va urni vreodată din calitatea sa de adept al politicilor social-democrate.

”Nu e vorba doar de numele unui partid. E vorba de o ideologie, de o direcție concretă, lipsită de nuanțe și lipsită de posibilitatea vreunor interpretări. E vorba de social-democrație pe care numai în Partidul Social Democrat o văd în deplina claritate care m-a atras aici. Mă consider născut în PSD și, cu siguranță, crescut aici. Deci aici voi rămâne”, a declarat, pentru Ziarul Obiectiv, deputatul Popica.

Primarii pesediști ai Vasluiului nu cad nici ei în ”mirajul” noului partid, chiar dacă aproape toți îi atribuie lui Dragnea meritul de a fi adus partidului cel mai mare scor electoral după Iliescu.

Neculai Moraru, primarul comunei Fălciu și președintele filialei județene a Asociației Comunelor din România, ne-a declarat că nu există niciun motiv pentru care ar putea pleca din PSD: ”Sunt în acest partid din 2004. Indiferent de urcușuri sau coborâșuri, aici am rămas. Grijile mele în acest moment se leagă de finanțarea proiectelor pe care le avem în derulare la nivel de comună. Pe acestea stă concentrată energia mea. Partidele care vin și trec nu prezintă niciun fel de interes pentru mine”.

La fel de tranșant a fost și primarul comunei Șuletea, Ciprian Robert Tamaș, care mărturisește nu doar că nu ar părăsi PSD, ci și că regretă că nu a intrat în acest partid de la început.

”Cel mai mare regret al meu este că nu am aflat de la începutul carierei mele politice că doar PSD este partidul în care merită să intri. Ar fi trebuit să fi intrat aici de la bun-început și îmi pare rău că am pierdut vremea cu niște formațiuni neserioase. PSD este partidul care a ajutat comuna Șuletea așa cum nimeni nu a făcut-o. Tot ce am făcut și ce urmează să facem în comună se datorează PSD și social-democraților de la județ, care ne-au întins mâna de câte ori am avut nevoie”, a declarat primarul de la Șuletea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.