Acasă Politic În comuna Dimitrie Cantemir bate vânt de schimbare: ”O întreagă echipă de...

În comuna Dimitrie Cantemir bate vânt de schimbare: ”O întreagă echipă de experți internaționali din diferite state europene vin să ne ajute”

0

Cu 7 din 11 candidați sub 35 de ani, USR-PLUS propune cea mai tânără echipă pentru Consiliul Local Dimitrie Cantemir, și nu doar cea mai tânără, dar și cea mai ambițioasă.

Tinerii cetățeni își doresc să aducă Europa la Dimitrie Cantemir și nu sunt singuri în acest demers. O întreagă echipă de experți internaționali din diferite state europene, au răspuns apelului făcut de aceștia și sunt gata să îi ajute în realizarea obiectivelor propuse.

Ce înseamnă o comună europeană pentru ei? O comună unde fiecare casă este izolată termic și are panouri solare pe acoperiș, unde eolienele de pe deal asigură iluminatul public și o factură mai mică la energie pentru fiecare cetățean, unde fiecare gospodărie este conectată la internetul gratis oferit de Uniunea Europeană, unde bătrânii au acces la un centru comunitar cu servicii medicale moderne și activități special create pentru a combate singurătatea, unde copiii pot învăța un instrument muzical gratis și se pot bucura de activități extrașcolare, unde tinerii pot să joace fotbal pe un teren amenajat și pot să beneficieze de călătorii în schimb de experiență în toată Europa, unde roboții agricoli muncesc viile și pământurile, unde cetățenii au creat asociații prin care exploatează pământurile și animalele într-un mod eficient și profitabil, și lista poate continua.

E posibil să vi se pară din alt film, viziunea lor pentru Dimitrie Cantemir. Dar au noroc, că un alt fiu al comunei, Narcis George Matache, este consilier regional în Danemarca de Nord și acesta le-a promis susținere deplină. Prin Narcis, echipa a reușit să acceseze o rețea întreagă de politicieni, experți, oameni de știință, ce sunt pregătiți să transforme comuna Dimitrie Cantemir într-un laborator, unde idei pentru dezvoltarea rurală pot fi testate.

Nu au candidat la primărie deoarece consideră că este important ca primarul și majoritatea în Consiliul Local să nu fie de la același partid. Au ales să aibă o echipă în Consiliul Local, deoarece acolo se i-au toate deciziile importante. Un Consiliu Local puternic și independent față de primar, poate asigura că primarul își ține promisiunile din campanie.

S-au lovit desigur de faptul că cetățenii sunt obișnuiți să voteze la fel pe fiecare buletin de vot primit și de neștiința că ar fi posibil să votezi diferit la primar și la Consiliul Local. De aceea, în ziarul lor de campanie, chiar pe a doua pagină, aceștia au ales să informeze cetățenii despre drepturile lor politice. Despre faptul că pot demite primarul și Consiliul Local înainte de vreme, dacă nu își țin promisiunile.

Echipa USR-PLUS Dimitrie Cantemir formată din Liviu Calfa, Mihai Olaru, Găbița Melinte, Iulia Drăghici, Maricel Enache, Florin Ambrono, Costel Ichim, Vali Hristea, Marcel Pandalachi, Florentina Enache și Marian Luca, consideră că cetățenii ar trebui să fie conștienți de puterea pe care o au asupra aleșilor publici și că ar trebui să folosească acea putere pentru a primi respect atunci când vizitează Primăria, pentru a fi informați atunci când decizii importante urmează să fie luate, pentru a fi incluși în dezbaterile despre viitorul comunei, pentru a cunoaște ce se întâmplă cu banii de pe taxe și impozite.

O comună europeană. Un proiect ambițios pentru care luptă, probabil cea mai tânără echipă de candidați la Consiliul Local din județul Vaslui.

Articol de propagandă electorala comandat de Partidul Uniunea Salvați România (partea a alianței electorale ”Alianța USR PLUS”), CUI mandatar financiar 21200251

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.