Acasă Politic În comuna Fălciu se construiește unul dintre cele mai moderne licee tehnologice...

În comuna Fălciu se construiește unul dintre cele mai moderne licee tehnologice din județul Vaslui

0

În comuna Fălciu se derulează unul dintre cele mai ambițioase proiecte pe Învățământ din județul Vaslui, după ce, în urmă cu doi ani, autoritățile locale de aici au reușit să atragă de la Uniunea Europeană fondurile necesare construirii unui nou corp pentru Liceul ”Dimitrie Cantemir”.

Este vorba de un proiect în valoare de peste 5 milioane de lei.

”Suma va fi folosită pentru ridicarea și dotarea unei clădiri destinate învățământului tehnic și profesional, care ne va fi ne mare ajutor pentru formarea multor generații de acum înainte. Pentru noi, lipsa spațiului era o problemă serioasă, elevii fiind nevoiți să învețe în două schimburi. Această investiție nu va rezolva doar lipsa spațiului, ci va aduce plus valoare în ceea ce privește dotările necesare atât procesului educațional, cât și confortului elevilor și al cadrelor didactice”, ne-a declarat Neculai Moraru, primarul comunei Fălciu.

Noua clădire va fi formată din parter și etaj și va adăposti cinci săli de clasă, două laboratoate tehnologice, un laborator de informatică, o bibliotecă, un cabinet medical, cinci birouri , grupuri sanitare etc.

Totodată, va fi modernizată și reabilitată logistica educațională a Liceului Tehnologic „Dimitrie Cantemir”, prin achiziționarea de masini de cusut electro-mecanice, mașini de surfilat, masini Uberdeck, masini de croit, mese de calcat cu aburi si fiare de calcat, ciupitoare, manechine etc.

Mai mult, spațiile de studiu vor fi dotate cu echipamente si tehnologii TIC: PC-uri cu periferice, laptopuri, sisteme pentru tabla interactiva, în vederea dezvoltarii competențelor digitale.

La Liceul Tehnologic ”Dimitrie Cantemir” din Fălciu ar urma să învețe peste 130 de elevi, mai mult de jumătate dintre aceștia provenind din categorii dezavantajate (venituri reduse, familii monoparentale etc.).

Material de propagandă electorală, comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Vaslui. Cod unic de identificare mandatar financiar coordonator: 21200019

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.