Acasă Politic ”În județul Vaslui, doar 8 localități sunt înregistrate în sistemul ghiseul.ro. Într-o...

”În județul Vaslui, doar 8 localități sunt înregistrate în sistemul ghiseul.ro. Într-o localitate, acest sistem a fost folosit doar de o persoană!”

0

Articol de propagandă electorala comandat de Partidul Uniunea Salvați România (partea a alianței electorale ”Alianța USR PLUS”), CUI mandatar financiar 21200251

6851. Acesta este numărul de persoane care au folosit platforma ghiseul.ro, platformă ce permite plata taxelor și impozitelor on-line.

În județul Vaslui, doar 8 localități sunt înregistrate în sistemul ghiseul.ro. Într-o localitate, acest sistem a fost folosit doar de o persoană!!!

Ce deducem de aici?

În primul rând, 78 de administrații locale nu au ajuns în 2020. Plata și obținerea de acte trebuie făcută doar prin interacțiune cu funcționarul și drumuri pierdute.

În al doilea rând, administrațiile care au implementat sistemul, nu au făcut un minim efort de a-l promova.

La nivel internațional, discuțiile în ceea ce privește digitalizarea se învârt în jurul unor subiecte precum inteligența artificială, în timp ce noi încă vorbim de probleme ce trebuiau de mult rezolvate.

USR PLUS își propune să digitalizeze județul. Următorul exercițiu financiar european va cuprinde o componentă de digitalizare puternică. Acest lucru înseamnă că vor putea fi finanțate proiecte care să permită desfășurarea unui cât mai mare de activități în format digital.

Plata taxelor, obținerea de autorizații, acte și informații – toate trebuie făcute cu un efort minim, atât la nivelul Consiliului Județean Vaslui, cât și la nivelul primăriilor.

Vom sprijini primăriile să acceseze fonduri europene pentru digitalizare, corelat cu o pregătire mai aprofundată a funcționarilor și a personalului. Toate primăriile trebuie să ofere alternative digitale la serviciile pe care le prestează.

Propunerile noastre privind un județ digital le găsești aici https://bit.ly/2G7ECHZ

Care sunt serviciile pe care instituțiile publice le au în atribuții pe care ai vrea să le vezi digitalizate?

Scrie în comentarii răspunsul tău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.