Acasă Local În municipiul Vaslui va apărea prima parcare securizată pentru biciclete

În municipiul Vaslui va apărea prima parcare securizată pentru biciclete

0

Din luna aprilie, în municipiul Vaslui va apărea prima parcare securizată pentru biciclete. Aceasta va fi amplasată în perimetrul parcării de autoturisme din Piața Centrală și va dispune de 50 de locuri.

Parcarea securizată pentru biciclete a fost achiziționată la inițiativa consilierilor USR din cadrul Consiliului Local Vaslui.

Cătălin Mîndru, viceprimarul urbei și președintele filialei locale USR Vaslui, a declarat în cadrul unei conferințe de presă susținută alături de deputatul Mihai Botez, președintele organizației județene a USR, că acest tip de parcare este un prim pas în demersul de încurajare alternativelor verzi de deplasare în interiorul orașului.

”Așadar, din aprilie, locuitorii blocurilor din jurul Pieței Centrale, care au bicicletă, vor putea solicita la Primăria Vaslui un loc în parcarea securizată, așa încât să nu mai urce și să coboare cu bicicleta în spate câte trei-patru etaje. Prima parcare securizată pentru biciclete va avea 50 de sloturi, accesul făcându-se pe baza unei cartele pe care posesorii de biciclete le vor primi în baza unei cereri”, a spus viceprimarul Cătălin Mîndru.

Consilierii USR din Vaslui au mai inclus pe lista de investiții din acest an încă două parcări securizate pentru biciclete.

”Acestea vor fi amplasate de-a lungul străzii Traian, stradă a cărei reabilitare se află la final și pe care va fi amenajată și pistă de biciclete”, a mai precizat viceprimarul Mîndru.

Prima parcare securizată din municipiul Vaslui va fi dată în administrarea Direcției Piețelor, urmând a fi stabilită și o taxă pentru cei interesați să își rezerve un loc.

Cătălin Mîndru a spus că este vorba de o taxă modică ce va fi direcționată pentru întreținerea spațiului care va găzdui cele 50 de mijloace de transport pe două roți. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.