Acasă Infracțional În numai o săptămână, un adolescent din Băcani a tâlhărit două femei...

În numai o săptămână, un adolescent din Băcani a tâlhărit două femei pe stradă și a spart un magazin, un autoturism și o locuință

0

Un adolescent de 16 ani, din comuna Băcani, a făcut prăpăd la Bârlad unde, în numai o săptămână, a tâlhărit două femei pe stradă și a dat spargeri în lanț, furând în total peste 5.000 de lei.

Băiatul a fost prins de polițiști, iar judecătorii au admis propunerea procurorilor de a-l aresta.

În perioada 10 – 17 martie 2022, minorul bănuit de comiterea infracțiunilor ar fi pătruns, prin efracție, într-un spațiu comercial, într-un autoturism și într-o locuință, de unde a sustras bani și diverse bunuri, în valoare de 1.200 lei. Totodată, polițiștii bârlădeni au stabilit că, în perioada 14 – 15 martie 2022, minorul ar fi deposedat, prin smulgere, două persoane în vârstă de 84, respectiv 89 de ani, de genți în care se aflau bani și bunuri, prejudiciul fiind estimat la peste 4.100 lei. Faptele s-ar fi produs pe o alee a bulevardului Republicii și pe strada Ioan Popescu, din municipiul Bârlad, persoanele vătămate nefiind vătămate fizic în urma producerii infracțiunilor”, a declarat Mihaela Manoliu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui.

În urma probatoriului administrat, poliţiştii l-au reținut pe minor, care a fost prezentat judecătorilor. Aceștia au admis propunerea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad și a dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

Un alt minor, în vârstă de 15 de ani, domiciliat în Bârlad, participant la săvârșirea infracțiunilor, este cercetat în stare de libertate.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bârlad, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării întregii activității infracționale a persoanelor implicate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.