Acasă Local Începe forfota în culisele festivalului-concurs ”MAI CU FOLK”. Din acest an, evenimentul...

Începe forfota în culisele festivalului-concurs ”MAI CU FOLK”. Din acest an, evenimentul va purta numele regretatului Ion Chiriac

0

de Simona MIHĂILĂ

Primăria Vaslui a început pregătirile pentru cea de a VIII-a ediție a Festivalului-concurs ”MAI CU FOLK”, care va purta, din acest an, numele regretatului artist Ion Chiriac.

Evenimentul va avea loc pe 14 și pe 15 mai 2022, în Parcul Copou, și se va desfășura, ca întotdeauna, pe categorii de vârstă: până la 12 ani; 13 – 15 ani; 16 – 20 de ani și 21 – 30 de ani. De asemenea, vor fi două secțiuni – Individual și Grup.

Participanții trebuie să transmită formularele de înscriere până pe 8 mai, odată cu înregistrarea audio/video a pieselor cu care intenționează să intre în concurs.

Potrivit regulamentului, fiecare concurent sau grup va prezenta în concurs două piese muzicale, compoziții proprii sau prelucrări din creația românească de gen. Participanții se vor acompania
singuri, la chitară sau alte instrumente specifice muzicii folk; nu se admite
acompaniament înregistrat (negativ). Vor intra în concurs doar cei admiși în urma preselecției, compozițiile proprii constituind un criteriu important de departajare.

Primii 36 de participanți admiși în concurs, care se vor deplasa către municipiul Vaslui de la o distanță mai mare de 50 km, vor beneficia de cazare asigurată de primărie.

Programul festivalului

Pe 14 mai:

  • ora 10.00 – concurs de muzică folk (competiție cu participarea interpreților/
    grupurilor folk acceptate în concurs)
  • ora 18.00 – concert folk, recital al invitaților evenimentului, respectiv câștigătorii Marelui Premiu de la ediția precedentă și interpretul Walter Ghicolescu

Pe 15 mai

  • – ora 11.00 – festivitate de premiere și recital al laureaților ediției 2022

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.