Acasă Local Incident la Spitalul ”Beldiman”, unde o bătrânică depistată pozitiv COVID, s-a opus...

Incident la Spitalul ”Beldiman”, unde o bătrânică depistată pozitiv COVID, s-a opus încercărilor nepoatei de a o scoate cu forța din spital

0

Au ieșit scântei marți, 7 iulie, la Spitalul ”Elena Beldimand” din Bârlad, unde convingerile opuse despre virusul COVID-19 s-au ciocnit violent.

O bătrână din comuna Ștefan ce Mare, depistată pozitiv cu coronavirus, a fost cât pe ce să fie luată acasă de familie, împotriva voinței ei, după ce medicii infecționiști au decis să o interneze.

Bătrânica, în vârstă de 81 de ani, fusese transferată cu o zi înainte de la Spitalul Județean Vaslui.

Aflând vestea, fiica și nepoata ei, au venit val-vârtej la Bârlad ca să o ia acasă pe bunică, pretinzând că tusea, febra și dificultățile de respirație cu care se confrunta femeia nu au de-a face cu COVID – 19.

Nepoata, recent întoarsă din străinătate, s-a declarat în fața medicilor adeptă a teoriei că virusul nu există, la bază având cunoștințele însușite din opiniile exprimate de diverși cetățeni pe Facebook.

Femeia a insistat față de medici și asistente să o externeze pe bătrână, deși aceasta refuza categoric să plece din spital.

Până la urmă, bătrâna a reușit să-și convingă nepoata și fiica să se întoarcă acasă fără ea.

Incidentul a fost confirmat de conducerea Spitalului ”Elena Beldiman”. Dr. Angelica Gramaticu, purtător de cuvânt al unității ne-a declarat că pacienta nu ar fi putut fi internată fără a-și da consimțământul scris: ”Cu toate acestea, cadrele medicale au mai întrebat-o o dată, în fața familiei, dacă vrea să rămână internată, iar răspunsul a fost afirmativ”. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.