Acasă Infracțional UPDATE Inconștiența fermierilor nu mai are limite! Arde pădurea de la Banca

UPDATE Inconștiența fermierilor nu mai are limite! Arde pădurea de la Banca

0

UPDATE Interventia pompierilor a dus, din fericire, la salvarea copacilor. Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, a declarat: ”La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta violent la vegetația uscată și se propagase la o liziera de salcâm. La intervenție, alături de pompieri și SVSU Banca au mai participat 15 localnici, dar și reprezentanții Ocolului Silvic. După aproximativ două ore și jumătate incendiul a fost lichidat.
Au ars aproximativ 80 hectare vegetație uscată și mărăciniș, precum și circa cinci hectare vegetație uscată din liziera de salcâm, reprezentanții Ocolului Silvic arătând ca arborii nu au fost afectați aproape deloc”.

Inconștiența deținătorilor de terenuri agricole care dau foc la vegetația uscată devine din ce în ce mai periculoasă. În aceste momente, un incendiu pus intenționat pentru a arde mărăcinișul de pe un teren agricol a scăpat ”vigilenței” incendiatorilor și a cuprins o pădure de lângă Gara Banca.

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui intervin pentru stingerea incendiului, dar flăcările sunt tot mai greu de ținut sub control.

Vom reveni cu amănunte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.