Acasă Local Informare privind implementarea rețelelor de apă și canalizare în municipiul Huși

Informare privind implementarea rețelelor de apă și canalizare în municipiul Huși

0

In cadrul Contractului de lucrari Rețele de apă și canalizare, stații de pompare, stații pompare apa uzată în Husi” – VS-CL-HU&NE-R-03-Lotul 1, cu o valoare de 30.439.357,96 lei fara TVA, au fost prevazute urmatoarele lucrari atat in sistemul de alimentare cu apa cat si in sistemul de canalizare.

  • Instituirea unei zone de protecţie sanitară conform HG 930/2005 pentru priza de apă din râul Prut
  • Realizarea aducţiunii de la SP Pogăneşti la Staţia de tratare Huşi
  • Realizarea aducţiunii prin pompare de la Staţia de tratare Huşi la rezervoarele 2×2000
  • Reabilitarea Staţiei de pompare Pogăneşti: Reabilitarea structurilor Staţiei de pompare şi a cantonului de exploatare (tencuieli, zugrăveli, placaje, tamplarii, şarpante). Dotarea cu generator de energie electrica de 450kw cu gospodărie de combustibil.
  • Staţie de pompare nouă utilată cu (1A+1R) pentru pomparea apei în cartierele Dric II şi Dric III şi o pompa de incendiu Q=36 mc/h (10 l/s), H=80 m.
  • Reabilitarea a 3.454 m reţea de distribuţie cu diamentre cuprinse intre De 110÷400mm, PE 100 RC, PN10,SDR 17 cu strat exterior din PP si cu fir detectabil inclus.
  • Extindere reţea de distribuţie de 16.452 m lungime din PEID PE100 RC PN10 cu strat exterior din PP si cu fir detectabil inclus De110-250mm.

În vederea unei funcţionări corespunzătoare şi unei optime alimentări a consumatorilor reţelele proiectate prevad echiparea cu vane de închidere, cămine de golire şi hidranţi subterani, inlocuirea a 134 branşamente şi executarea unui nr. de 1053 bransamente noi.

In ceea ce priveste sistemul de canalizare au fost incluse extinderi ale retelei de apa uzata cu o lungimea de 24.423 m care va asigura deservirea unui număr suplimentar de circa 8881 locuitori, ceea ce corespunde unei creşteri procentuale de 40% faţă de situaţia existent.

Pentru funcţionarea reţelei in parametri optimi a fost inclusa construirea a 8 noi Staţii pompare apă uzată (SPAU).

Stadiul fizic prezent de executare a lucrarilor din cadrul acestui contract este de 91%.

Strazile M.Kogalniceanu, Erou Arhire, Cisman si Sara se afla in procedura de obtinere a Avizul de spargere de la Primaria municipiului Husi, urmand ca imediat dupa obtinerea avizelor sa fie executate lucrarile de pe aceste strazi si Antreprenorul sa pregateasca receptia la terminarea lucrarilor, moment de la care aceste investitii vor fi puse in exploatare asigurand accesul cetatenilor din municipiul Husi la serviciului de alimentare cu apa si de canalizare .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.