Acasă Local Inregistrare video din Iadul de la Spitalul ”Elena Beldiman” Bârlad. Imagini cu...

Inregistrare video din Iadul de la Spitalul ”Elena Beldiman” Bârlad. Imagini cu puternic impact emoțional

0
”MERGETI SI VA VACCINATI nu este o reclama!
 
Peste 97 % dintre pacienti internati la noi sunt nevaccinati, iar acest lucru spune totul!
 
Sali de operatie transformate in saloane de Terapie Intensiva.
 
Ne dorim ca personalul medical si de suport sa reziste, si ei sunt OAMENI!
 
De la inceputul acestei pandemii, de peste un an si jumatate, medicii, alaturi de intreg personalul medical si auxiliar, au fost in prima linie si au depus toate eforturile pentru a gestiona eficient situatia si pentru a le asigura tuturor pacientilor ingrijirile necesare. Aceste eforturi continua. Trebuie sa existe, insa, un efort comun, si din partea fiecaruia dintre noi pentru a depasi cu bine aceasta situatie.
 
Despre vaccinare exista voci pro si contra – un drept pe care se bazeaza democratia, fiecare decide pentru sine, insa in permanenta trebuie sa existe respect reciproc si nu trebuie ingradita sau perturbata nicio clipa desfasurarea unui act medical, indiferent care este acesta.
 
Medicii si personalul nostru medical trebuie sa isi desfasoare activitatea in conditii adecvate si de siguranta. Intimidarile, amenintarile de orice fel nu isi au locul acum si nici nu trebuie sa existe vreodata. Exercitarea actului medical sau a oricarei activitati in general necesita concentrare, atentie, efort si merita RESPECT! Personalul medical si de suport a ajuns la limita maxima de oboseala…sunt oameni dedicati, implicati, care depun tot efortul pentru a face ceea ce trebuie in aceasta perioada grea pentru noi toti!
 
Lucram contracronometru, sub presiunea timpului si a situatiei existente, a avalansei de pacienti care vin, disperati, in ultimul moment, sa fie salvati.
 
In izolatorul Spitalului sunt persoane care așteaptă eliberarea unui pat cu acces la sursa de oxigen, pe sectii sau la ATI, locul in care, in permanenta sunt 21 de pacienți internați. Când se eliberează un pat, se ocupă în următoarele minute.
Sunt pacienți pe secție care au nevoie de Terapie Intensivă și se face bilanț în fiecare moment. Pacientul care are cea mai mare nevoie de asistență în Terapie Intensiva e transferat imediat, iar cel care este cel mai bine de la ATI se mută pe secție. E un schimb de pacienți cu prioritizarea celui care are cea mai mare nevoie.
 
Aveti incredere in NOI. Facem tot ce se poate!
 
Multumesc medicilor, personalului medical si auxiliar pentru eforturile depuse, ei sunt cei care ingrijesc pacientii si stau de vorba cu acestia, cei care renunta si din timpul lor liber si se implica, in pofida oboselii, in asigurarea unui act medical care ofera vindecare, dar si o stare de liniste si siguranta pentru pacienti.
 
Mulțumesc pacienților care, cu recunoștință ne-au adresat mesaje și ne-au acordat suport și încredere.
Multumesc Ciprian Donose pentru realizarea acestei prezentari video, o prezentare care a dorit sa reflecte realitatea dura a efectului deciziei de nevaccinare. (Dana Rusu, manager interimar S.M.U. Barlad)”.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.