Acasă Politic Iulian Bîca, nr. 1 la Senat din partea PNL: ”Diferența dintre noi...

Iulian Bîca, nr. 1 la Senat din partea PNL: ”Diferența dintre noi și PSD este uriașă: noi îndreptăm România spre dezvoltare prin investiții, iar ei spre ruină, prin consum”

0

În ultima conferință de presă a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 2020, Iulian Bîca, nr. 1 la Senat din partea PNL Vaslui, a prezentat o analiză în care a scos în evidență diferența dintre programul de guvernare al PNL și cel al PSD.

”Din aceste documente putem vedea clar diferența de abordare dintre PNL și PSD. În cadrul programului PNL peste tot, apare ca un laitmotiv cuvântul «investiții, investiții, investiții». Dezvoltarea nu se realizează fără a investi, iar noi am prezentat un program concret, un program pe sume, un program pe termen. Concluzia este: PNL – investiții, PSD – consum.

Dacă avem în vedere că România va avea până în 2027 peste 80 de miliarde de euro, vedem de ce este necesar ca cetățenii României să voteze cu PNL. În acest moment, PNL este garanția menținerii în UE. Anul trecut, la preluarea guvernării, eram la un pas de a fi marginalizați în cadrul UE. Modificările nefericite ale Legilor Juștiției, atacurile permanente asupra Codului Penal, cheltuirea banilor fără a-i direcționa în investiții care să conducă la dezvoltarea țării, au făcut să fim priviți cu reticență de către UE”.

Direcțiile prioritare ale PNL

”Prioritatea noastră sunt investițiile, nu consumul. Voi enumera câteva lucruri din ceea ce are de gând să facă PNL până în 2027:

– aproape 1.000 km de drumuri, de autostrăzi, drumuri expres, șosele de centură

– peste 560.000 de locuri de muncă

– majorarea punctului de pensie cu aproximativ 46%

– 6% din PIB la Sănătate. Și aici vreau să precizez că deja s-au semnat contractele pentru cele trei spitale regionale la Iași, Cluj și Craiova, pe care alții doar le-au promis.

– peste 9 miliarde de lei investiție la centrala atomo-electrică de la Cernavodă

– 1 miliard de lei în Agricultură în ferme vegetale și zootehnice, din care 200 milioane pentru fermele de familie.

Dacă privim a competitorii noștri politici, nu au decât promisiuni. Tot ce vor și pot să facă este să mărească cheltuielile sociale dar fără să spună sursa de finanțare și fără să spună dacă peste câțiva ani vor mai avea de unde să plătească.

Pentru județul Vaslui acest program al PNL este foarte important. În privința drumurilor, drumul expres Tișița – Albița este în atenția noastră. PNL a reușit să semneze anul acesta studiul de fezabilitate și este cel care va asigura și finanțarea. Dacă mai sunt și alți foști sau viitori parlamentari să ni se alăture, o pot face. Orice sprijin este binevenit.

Mai avem în vedere drumul expres Vaslui Bacău. Până în 2024, aproximativ 70% din drumurile, străzile din județul Vaslui să fie modernizate, așa încât să nu mai existe drumuri de pământ.

Vom sprijini fermele de familie în așa fel încât și județul Vaslui să intre în rând cu țările civilizate.

Pe data de 6 decembrie, dorim ca toți locuitorii județului să vină la vot în număr cât mai mare. PNL se află pe locul 4 pe buletinul de vot. Noi propunem investiții, dezvoltare și vrem să rămânem în Europa”.

”Liberalii și-au asumat guvernarea într-o perioadă grea pentru România, în ciuda tuturor piedicilor partidelor din opoziție”

Prezent la conferința de presă, primarul Dumitru Boroș a subliniat că, în timp ce PNL și-a asumat conducerea țării în cea mai grea perioadă din ultimii 30 de ani, PSD ”a stat la cotitură”:

”Liberalii și-au asumat guvernarea într-o perioadă grea pentru România, în ciuda tuturor piedicilor partidelor din opoziție. Celelalte partide nu s-au înghesuit deloc în această perioadă de criză. Să nu uităm că noi nu avem majoritate în Parlamanent. Dacă PSD ar fi vrut să depună o moțiune de cenzură în această perioadă ar fi avut succes. Numai că nu a făcut-o, pentru că ar fi trebuit să intre la guvernare și nu și-au asumat acest lucru. A stat doar la cotitură și a așteptat momente prielnice pentru a crește în sondajele electorale. Liberalii sunt cei care s-au sacrificat, care s-au băgat în această criză cruntă. Promisiunile false, fără susținere, nu au argument economic. Mizează doar pe votul emoțional al românilor cărora le promite pensii mari, dar care nu pot fi asigurate”.

Manipulare ieftină, marca PSD

”Am văzut o manipulare a PSD pe internet care spune că noi am semnat autorizația de demolare la Profil II și că ar fi fost bine ca primăria să cumpere halele, terenurile și să industrializeze municipiul Bârlad. Eu sper ca bârlădenii să nu fi uitat că PSD nu a vrut să aprobe ca noi să să extindem parcul industrial de la Centrul de Afaceri cu 46 de hectare. Ei nu au votat achiziționarea terenului de sub azilul de bătrâni și asistăm cum se degradează clădirea. Nu au votat achiziționarea terenului de la bâlci. Iar acum ne trimit să cumpărăm halele IRB-ului? Este o manipulare ieftină, umblă la sentiment. În altă ordine de idei, aceea este o afacere privată, nu ne putem amesteca. Eu le transmit bârlădenilor să fie atenți. Eu mizez pe echipa PNL la nivel de județ. Sunt oameni onești, cinstiți și dedicați.

Este esențial pt noi bârlădenii și vasluienii să aibă sprijin la Guvern pentru șoselele de centură ale Bârladului, Vasluiului și Hușului. E important să avem oameni puternici la nivel central, așa cum este domnul Tătaru, care este unul dintre cei mai bine cotați oameni politici ai momentului”, a declarat Dumitru Boroș.

MATERIAL DE PROPAGANDĂ ELECTORALĂ publicat de SC Lucsim Connect SRL, la comanda PNL VASLUI. CMF: 11200025.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.