Acasă Local Laboratorul de Radiologie a Spitalului ”Beldiman” a rămas fără linie de gardă,...

Laboratorul de Radiologie a Spitalului ”Beldiman” a rămas fără linie de gardă, iar situația se va complica și mai mult din luna iunie

0

de Simona MIHĂILĂ

Spitalul de Urgență ”Elena Beldiman” Bârlad se confruntă cu o situație complicată, după ce unul dintre cei patru medici radiologi s-a îmbolnăvit de COVID.

De săptămâna trecută, nu a mai putut fi asigurată linie de gardă continuă la Radiologie, iar situația nu se știe cât se va prelungi, întrucât recuperarea medicului după infecția cu COVID ar putea fi de durată.

De altfel, criza de personal medical de aici era oricum o chestiune de timp, deoarece din luna iunie, doi dintre cei patru medici din cadrul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală vor ieși la pensie, iar asigurarea continuă a gărzilor va deveni imposibilă.

În acest moment, cât încă spitalul este destinat exclusiv bolnavilor de coronavirus, cea mai mare parte a pacienților necesită evaluare cu ajutorul computerului tomograf (CT) pentru stabilirea gradului de afectare pulmonară. Dar dacă vor fi pacienți care vor acuza dureri în alte zone ale corpului, cum ar fi cele abdominale, când se impune ecografia, iar aceste cazuri ar surveni în zilele în care nu există medic de gardă, situația s-ar putea complica. Telemunca, soluția de compromis impusă de pandemie, nu poate funcționa atunci când e nevoie de ecografii, investigație care necesită prezența medicului lângă pacient.

Contactat de reporterii Ziarului Obiectiv, noul manager al spitalului bârlădean, Daniela Rusu, a declarat că se încearcă găsirea unei soluții.

”Da, este adevărat că avem un cadru medical bolnav și facem tot ce ne stă în putință să găsim o rezolvare pentru a asigura gardă continuă. Nu este simplu, pentru că lipsa oamenilor în sistem este o realitate cu care ne confruntăm la nivel național, nu doar la Bârlad. Avem deficit și la ATI, iar situația este din ce în ce mai îngrijorătoare. Facem uz de toate căile legale prin care putem aduce medici la Bârlad”, ne-a declarat managerul Daniela Rusu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.