Acasă Administrație publică Lecție usturătoare dată de primarul din Puiești unui sătean surprins de camerele...

Lecție usturătoare dată de primarul din Puiești unui sătean surprins de camerele video în timp ce răsturna gunoiul lângă tomberoanele goale

0

de Simona MIHĂILĂ

Primarul comunei Puiești, Cezar Vasile Ticu nu se încurcă în populisme. A declarat război gunoaielor care invadaseră comuna până să preia funcția de primar, mai exact oamenilor care aruncă deșeurile la întâmplare. A decis ca, pe lângă avertismente și amenzi, să-i facă de râs public.

Așa cum s-a întâmplat luni când, a postat imagini cu un sătean surprins de camerele video în timp ce răsturna gunoiul lângă tomberoanele goale.

Primarul Ticu i-a dezvăluit și numele, așa cum va face, spune edilul-șef, în cazul tuturor celor care și bat joc de banii publici și de eforturile celor care vor să trăiască în curățenie.

”Stimați cetățeni, aşa ceva nu mai putem îngădui! În condițiile în care tomberoanele sunt goale, numitul RĂDUCANU DUMITRU din Puieşti, vine şi aruncă gunoiul lângă tomberon. În satul Călimăneşti, gunoiul se aruncă direct cu căruța.

Vin cu rugămintea de a face apel la conștiință, de a ne respecta unii pe alții şi de a încerca să ne autoeducăm. Ne plângem că este mizerie în comună, că cei de la «416» nu prestează orele de muncă, şi acum, când o fac, acum când angajații primăriei depun tot efortul pentru a schimba fața comunei, unii dintre noi ne batem joc.

Vă avertizez că sistemul de supraveghere video funcționează și va funcționa permanent, iar DUMNEAVOASTRĂ, cei care vă bateți joc de munca noastră, veți fi sancționați!

Din păcate, ne confruntăm cu asemenea probleme în toate satele”, a transmis edilul-șef al comunei Puiești.

Primarul Ticu spune despre săteanul în cauză că locuiește în apropiere și că a cărat deșeurile într-o cutie din curtea sa.

”Revoltător este că tomberoanele erau goale, capacele erau deschise, deci stimabilul nu ar fi făcut niciun efort. Pur și simplu, ar fi răsturnat cutia înăuntrul pubelelor și asta ar fi fost tot. Dar nu! El a preferat să arunce pe jos. Ce să înțelegem de aici? Cum poate fi convins acest om să respecte legea, dacă nu prin amendă?”, ne-a declarat primarul Ticu.

”Nu am de gând să cheltui banii puieștenilor făcând curat la nesfârșit în urma celor care încalcă legea”

Cetățeanul pus la ”gazeta de perete” este la prima abatere, drept care s-a ales doar cu un avertisment și cu o mare rușine (dacă o fi având).

Terenul în cauză era, până nu demult, invadat de gunoaie. După ce Primăria Puiești a fost amendată de Mediu cu suma de 15.000 de lei, a

Așa arată, după două zile, locul curățat de gunoaie de către Primăria Puiești și voluntari din comună

fost făcută curățenie și montate camere de luat vederi. Primarul Ticu este hotărât să taie în carne vie dacă aceasta este singura soluția să-i civilizeze pe cetățenii iresponsabili. El spune că nu va accepta să cheltuie banii comunității făcând curățenie la nesfârșit în urma celor care încalcă legea.

Edilul-șef recunoaște că a venit în fruntea comunei Puiești, după 11 ani în care a locuit în Germania, acolo unde are și cetățenie, hotărât să facă din comuna natală o oază de civilizație aidoma celei din care a venit.

”Acolo nu stă nimeni la discuții dacă ai încălcat legea. Ești prins, plătești amendă. La acest proces de educare a celor certați cu bunul-simț participă însă și oamenii de bine. Aceștia nu rămân nepăsători în fața derapajelor. Le fotografiază, le reclamă, le predau redacțiilor ziarelor locale. Se face mare tam-tam când e vorba de mizerie, gălăgie, indisciplină. De aceea sunt atât de mult în fața noastră. Peste tot în lume sunt oameni certați cu legea. Dar cred că peste tot în lume e nevoie de măsuri de coerciție. Altfel nu se poate. Am fost avertizat prietenește că amenzile nu sunt populare și că asta m-ar putea costa voturi la alegerile viitoare. Dacă va fi să pierd din popularitate pentru că am vrut să impun curățenia și disciplina în comună, atunci nu mai e nimic de comentat”, ne-a declarat primarul Ticu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.