Acasă Administrație publică Liber la bătut mingea în curtea școlii! Curțile școlilor din Bârlad vor...

Liber la bătut mingea în curtea școlii! Curțile școlilor din Bârlad vor fi redeschise pentru elevii care vor să facă sport în timpul liber

0

După mulți ani în care curțile școlilor și liceelor din Bârlad deveneau zone interzise după orele de curs, iar lacătele porților rămâneau ferecate pe toată durata vacanțelor, copiii vor avea libertatea de a bate mingea după pofta inimii în aceste perimetre.

Un proiect de hotărâre inițiat de executivul bârlădean prevede ca accesul în curțile unităților de învățământ să nu mai fie îngrădit pentru copiii care vor să joace fotbal, volei, baschet, tenis, handbal etc.

Pentru generațiile anilor 70, 80 și 90, precum și pentru prima parte a anilor 2000, accesul în curtea școlilor era o normalitate. Copilăria din aceste perioade se petrecea și aici, iar terenurile de sport din curtea școlilor erau o invitație în sine la joacă în aer liber.

Și în anii din urmă s-au mai ”închis ochii” pe ici, pe colo, dar în general sportul ad-hoc cu mingea, acela din copilăria de altădată, s-a diminuat considerabil din cauza lipsei de spațiu. Aleile dintre blocuri au ajuns să fie înțesate de mașini, iar în cartierele de case nu mai există terenuri virane bune de un fotbal sau de o partidă de rațele și vânătorii. Practic, nu mai există nicăieri un spațiu pentru jocurile obișnuite ale copiilor de vârstă școlară, pe care, în lipsa de alternative, îi vedem retrași alarmant în lumea virtuală oferită de gadget-uri.

Subiectul va fi dezbătut în ședința Consiliului Local Bârlad de pe 16 iulie, iar dacă și consilierii municipali vor fi de acord, copiii își pot lua mingile și, toată vacanța, curtea școlii va fi a lor.

Nu chiar non-stop, ci cu respectarea orelor de odihnă ale celor care locuiesc în împrejurimi,

Programul propus pentru utilizarea curților și terenurilor de sport este între orele 9.00 – 13.00 și 16.00 – 21.00.

Alte reguli: vor avea acces doar copii cu vârsta până la 18 ani (sunt acceptate și persoane care vor să îi supravegheze, cum ar fi părinții, frați mai mari, bunici); este interzisă orice activitate care nu se încadrează în categoria ”sport în aer liber”. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.