Acasă Politic Liberalul Iulian Mihai Bîca, primul bârlădean plasat după mulți ani pe o...

Liberalul Iulian Mihai Bîca, primul bârlădean plasat după mulți ani pe o poziție eligibilă pe lista candidaților la Senatul României

0

Bârladul este foarte aproape de a avea, pentru prima dată după mulți ani, un reprezentant în Senatul României, în persoana liberalului Iulian Mihai Bîca.

Plasat de PNL într-o poziție eligibilă pe lista candidaților pentru un fotoliu în Senatul României – respectiv pe locul 1, Bîca ar putea ajunge, în urma alegerilor de pe 6 decembrie, cel de-al patrulea senator pe care l-a dat Bârladul în ultimii 30 de ani, după Virgil Popa (PDSR), Gheorghe Păvălașcu (PNȚCD) și Vasile Pintilie (PDL).

Ieri, la sediul PNL Bârlad, primarul Dumitru Boroș, în calitate de președinte al PNL Bârlad, a deschis seria conferințelor de presă din campania electorală pentru alegerile parlamentare, evenimentul fiind dedicat prezentării lui Iulian Bîca, precum și a lui Daniel Onofrei, situat pe locul 4 în lista pentru Camera Deputaților.

Spre deosebire de Onofrei, pe care bârlădenii l-ar putea cunoaște vag din perioada în care era membru PMP, Bîca a fost o prezență activă în ultimii patru ani, în peisajul administrației publice locale.

Ajuns consilier municipal pe listele PNL Bârlad, a renunțat după un an la această funcție pentru cea de șef al Direcției de Administrare a Piețelor, Parcărilor și Cimitirelor, de unde a demisionat pentru a rămâne în preajma primarului Dumitru Boroș, în calitate de consilier personal al acestuia.

Iulian Bîca este născut în 1961. A urmat Liceul Militar din Câmpulung Moldovenesc, apoi Școala Militară de ofițeri activi de artilerie Sibiu, după care Academia Forțelor Terestre Sibiu.

De la terminarea școlii și până la trecerea în rezervă a activat pe diferite funcții de comandă, în unități militare din Bârlad și din Iași, iar după trecerea în rezervă a desfășurat activități de cadastru.

Experiența mea profesională și de viață îmi permit să cred cu tărie că voi face față unei cerințe de bază în Parlamentul României: aceea de a face legi absolut necesare menținerii României în Uniunea Europeană și în Alianța Nord Atlantică, precum și legi pentru dezvoltarea durabilă a Românei. De-a lungul profesiei mele m-am ciocnit de multe ori, sub diverse aspecte, de multe imperfecțiuni ale legii. Ca să le îndrepți trebuie să mergi acolo unde se fac aceste legi”, a declarat Iulian Bîca în legătură cu motivul pentru care își dorește să ajungă în Senatul României.

MATERIAL DE PROPAGANDĂ ELECTORALĂ publicat de SC Lucsim Connect SRL, la comanda PNL VASLUI. CMF: 11200025.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.