Acasă Administrație publică Locuitorii județului Vaslui care refuză să-și sterilizeze câinii, obligați la plata unei...

Locuitorii județului Vaslui care refuză să-și sterilizeze câinii, obligați la plata unei taxe anuale la primărie

0

Un proiect de lege aflat acum pe masa Parlamentului promite să corecteze o situație neglijată multă vreme, care a dus la înmulțirea necontrolată a câinilor fără stăpân.

În afară de amenda prevăzută de legea existentă, proprietarii de câini de rasă comună care refuză să-și sterilizeze animalele vor plăti o taxă specială la primărie.

Aprobarea ”Programului național de prevenire și gestionare a înmulțirii câinilor fără stăpân” va aduce unele obligații și primăriilor.

Una dintre acestea este ca reprezentanții primăriilor, împreună cu cei ai Poliției Locale să realizeze o catagrafiere a câinilor, adică identificarea și înregistrarea cu exactitate a proprietarilor de câini de pe raza localității.

Ulterior catagrafierii, autoritățile vor solicita stăpânilor de câini să sterilizeze patrupedele (excepție fac câinii de rasă).

De asemenea, consiliile locale vor institui ”o taxă specială, descurajantă, pe care deținătorii de câini o vor plăti pentru fiecare câine pe care îl deține și pe care refuză să îl sterilizeze”.

În plus, refuzul de a steriliza patrupedul se pedepsește cu amendă cuprinsă între 5.000 și 10.000 de lei.

Prin acest proiect legislativ se aduc modificări și în privința microcipării câinilor, în sensul că stăpânii animalelor vor scăpa de această cheltuială, primăriile fiind cele care vor suporta costurile procedurii. (S.M.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.