Acasă Local (VIDEO) Medicii bârlădeni Monica Aioanei și Ion Chilinciuc, decorați de președintele Klaus...

(VIDEO) Medicii bârlădeni Monica Aioanei și Ion Chilinciuc, decorați de președintele Klaus Iohannis cu Meritul Sanitar în grad de Cavaler

0

Medicii bârlădeni Monica Aioanei și Ion Chilinciuc, decorați de președintele Klaus Iohannis cu Meritul Sanitar în grad de Cavaler

A fost o zi mare pe scena medicală bârlădeană. Doi dintre cei mai cunoscuți medici ai urbei – dr. Monica Aioanei, medic primar boli infecțioase, și Ion Chilinciuc, șeful Secției Anestezie și Terapie Intensivă din cadrul Spitalului de urgență ”Elena Beldiman”, au fost decorați de președintele României, Klaus Ioahannis.

Cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății, președintele a semnat decretul de decorare a mai multor medici din țară.

”Astfel, în semn de apreciere și recunoștință pentru profesionalismul și dăruirea de care au dat dovadă în creșterea calității actului medical, pentru curajul și solidaritatea manifestate în prima linie a luptei împotriva pandemiei de COVID-19 de pe teritoriul țării noastre, Președintele României a conferit Ordinul «Meritul Sanitar în grad de Cavaler», se arată într-un comunicat de presă al Administrației prezidențiale.

,,Ma simt onorata pentru distinctia primita. A fost emotionant pentru mine sa merg la Cotroceni. Este un gest simbolic din partea domnului Presedinte de multumire pentru intreg corpul medical,  medici si asistente,care au si-au depasit limitele in anii acestia.”, a declarat dr. Monica Aioanei.

Ciprian Feraru, managerul Spitalului ”Beldiman” i-a felicitat pe cei doi medici pentru această distincție specială, dar și pe ceilalți doctori, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății.

”Ii felicit atât pe doamna doctor Monica Aioanei, cât și pe domnul doctor Ion Chilinciuc pentru activitatea excepțională desfășurată in perioada pandemiei declanșată de virusul Covid 19, o activitate încununată astăzi de conferirea Ordinului “Meritul Sanitar” in grad de Cavaler de către președintele țării. Apartenența domniilor lor la colectivul de medici al spitalului bârlădean nu poate decât sa ne onoreze, cu atât mai mult cu cât sunt singurele cadre medicale din județ care au primit aceasta distincție binemeritata, ca rezultat al eforturilor susținute depuse in momente extrem de delicate și solicitante pentru sistemul medical. Domnul doctor Chilinciuc este, după cum bine știți, șeful secției de Anestezie și Terapie Intensiva, iar doamna doctor Aioanei va prelua responsabilitate de șef al secției de Boli Infecțioase începând cu data de 01 Mai 2022, ca urmare a pensionarii doamnei doctor Simona Agache. Din informațiile pe care le dețin, va pot spune ca au mai fost medici din echipa barladeana nominalizați pentru a primi acest titlu; in acest sens subliniez contribuția adusă de doamna doctor Gabriela Danis, epidemiolog și coordonator medical al instituției noastre, dar și munca doamnei doctor Catalina Manolache, șef de secție Medicina Interna.
Si pentru ca astăzi marcam Ziua Mondiala a Sănătății, permiteți-mi sa ii felicit pe toți colegii care lucrează la spitalul “Elena Beldiman”, a transmis managerul Ciprian Feraru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.