Acasă Administrație publică Mesaj de ultimă oră adresat de primarul Dumitru Boroș bârlădenilor care locuiesc...

Mesaj de ultimă oră adresat de primarul Dumitru Boroș bârlădenilor care locuiesc la bloc

0

de Simona MIHĂILĂ

Primarul Bârladului, Dumitru Boroș, îi atenționează pe bârlădeni că începe sesiunea de depunere a proiectelor pentru refacerea blocurilor de locuințe și că asociațiile de proprietari trebuie să se mobilizeze pentru a depune documentațiile necesare cât mai repede cu putință. Finanțarea – asigurată integral prin Programul Național de Reziliență și Redresare – se acordă după regula ”primul venit, primul servit”.

Așadar, președinții și administratorii de asociații au termen până la 1 aprilie să pregătească dosarele pentru obținerea fondurilor care vor salva de la distrugere blocurile din Bârlad și care îi vor scuti pe oameni, ani de zile de acum înainte, de cheltuielile cu încălzirea locuințelor, cu energia electrică și pentru reparațiile de tot felul.

”Practic, conducerile asociațiilor de proprietari nu trebuie decât să obțină acordul cetățenilor din blocurile pentru care se impun lucrări de reabilitare și eficientizare termică și să emită o hotărâre a adunarii generale a asociației conform căreia locatarii sunt de acord ca proiectul să fie demarat în imobilele lor. Greul documentației îl vor duce specialiștii Primăriei Bârlad, care vor avea de întocmit expertizele tehnice ale clădirilor și de realizat auditul energetic al acestora.

Reamintim că prin aceste proiecte finanțate prin PNRR se pot face lucrări precum: anvelopare termică, reparații acoperiș sau șarpantă, reabilitarea rețelei electrice interioare, montarea de panouri fotovoltaice sau solare, repararea lifturilor și altele. Pe lângă operațiunile clasice de anvelopare, PNRR mai finanțează și lucrări de izolare a plafoanelor subsolurilor, montarea de sisteme de aerisire și ventilare mecanică (sau repararea celor vechi) și chiar montajul de aparate de încălzit sau de aer condiționat pentru casa scării”, a transmis primarul Dumitru Boroș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.