Acasă Local Mesaj de ultimă oră de la spitalul bârlădean: ”Situația devine din ce...

Mesaj de ultimă oră de la spitalul bârlădean: ”Situația devine din ce în ce mai dramatică”

0

Toate cele 21 de paturi din secția ATI a Spitalului de Urgență ”Elena Beldiman” sunt ocupate și, cu excepția unuia, toți pacienții aflați în stare gravă sunt nevaccinați.

Marți seară, conducerea spitalului a postat pe pagina de socializare a instituției un mesaj în care atrage atenția asupra situației critice.

”Situația devine din ce in ce mai dramatică. Toate cele 21 de paturi din sectia ATI sunt ocupate permanent cu pacienti in stare critica care necesita fie intubare, fie ventilatie non invaziva sau oxigen la flux crescut.

Din cei 21 de pacienti aflati in sectia ATI, 20 dintre ei sunt nevaccinati, cel mai tanar avand 48 ani. Doar o singura persoana, de 71 ani, este vaccinata.

Toti medicii nostrii din ATI sunt vaccinati, 25 de asistenti medicali din cei 30 pe care ii avem la Terapie Intensiva sunt vaccinati sau au trecut prin boala.

Odată cu vaccinarea, scade riscul de infectare și de a face boala. Practic, persoana care face vaccinul, chiar dacă intră în contact cu virusul, are un risc mult mai mic de a face o boală gravă, cu complicații, spitalizare și efecte secundare pe termen lung. În plus, scade posibilitatea de a transmite altora infecția. Pe scurt, vaccinarea cu un vaccin anti-COVID-19, împreună cu metodele deja știute (cum ar fi purtarea măștilor, distanțarea fizică, spălarea mâinilor) oferă persoanei protecție împotriva infectării, îmbolnăvirii sau transmiterii virusului. Astfel sunt evitate decesele”, este mesajul transmis de conducerea Spitalului ”Beldiman”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.