Acasă Politic Mesajul transmis cetățenilor din Epureni de către primărița Carmen Bîlbîie

Mesajul transmis cetățenilor din Epureni de către primărița Carmen Bîlbîie

0

Se încheie campania electorală pentru alegerile locale de duminică 27 septembrie, când și locuitorii comunei Epureni sunt chemați la urne pentru a alege persoana ce li se pare cea mai destoinică pentru a cârmui comuna în următorii patru ani.

La ultimele alegeri locale, cele din 2016, cetățenii comunei au decis, în majoritate, să aleagă o femeie în fruntea comunei, în persoana lui Carmen Bîlbîie, care candidează acum pentru un nou mandat, pe listele PSD.

Primărița de la Epureni se prezintă în fața cetățenilor cu un bilanț din care nu lipsesc investițiile în infrastructură, aducțiunea de apă potabilă în satele comunei sau reabilitarea școlilor și căminelor culturale. Acestea sunt doar câteva dintre realizările primului său mandat, o altă serie de obiective aflându-se, chiar acum, în curs de implementare.

Iată câteva dintre acestea:

– obiectivul de investitii„CONSTRUIRE CENTRU DE ZI DE ASISTENTA SI RECUPERARE„, un proiect indraznet, care vizeaza persoanele cu dizabilitati si cele cu risc de excluziune sociala.

Acest proiect este finantat prin Fonduri Europene nerambursabile, este semnat contractul de finantare cu AFIR, s-a realizat proiectul tehnic si a inceput executia lucrarilor

– Obiectivul de investitii „CONSOLIDARE RAVENA IN SATUL HORGA” a primit finantare guvernamentala in valoare de 2.000.000 lei (20 miliarde vechi), au fost obținute toate avizele, urmând a fi dat ordinul de incepere a lucrărilor.

– Proiectul „MODERNIZARE DRUMURI DE INTERES LOCAL IN COMUNA EPURENI”, (vizeza asfaltarea DC 59A Barlalesti si DC 59 Epureni Vale. Acest proiect se afla inclus pe lista sinteza la Compania Nationala de Investitii in vederea finantatarii.

– Proiectul „LUCRARI DE REFACERE DRUMURI IN URMA CALAMITATILOR IN COMUNA EPURENI” este depus la Compania Nationala de Investitii in vederea finantarii.

Am sustinut acest proiect in cadrul a două comisii, de la CNI si Ministerul Dezvolarii, urmeaza sustinerea lui in comisia finala. Acest proiect vizeaza asfaltarea drumurilor din satele Epureni si Horga”, declară primărița Carmen Bîlbîie.

-Proiectul „MODERNIZARE DRUMURI PRIN ASFALTARE”, inclus in lista sinteza la Compania Nationala de Investitii. urmand sa obtina finantare. Vizeaza urmatoarele tronsoane:

-BARLALESTI- drumul din Tarna -drumul de la Cici Pavel la Pavel Ion si drumul de la Poienescu

BURSUCI – Capraria drumul de la Salica la Tache Miron, drumul de la pod Siminescu Gabi la Scoala

EPURENI- de la Nicu Cazacu la biserica, de la biserica la Cortojan, de la Caraiman Mihai la Vlad (intersectia cu DJ 244J)

– Proiectul „Modernizare iluminat stradal in comuna Epureni ” vizeaza inlocuirea corpurilor de iluminat stradal cu 400 lampi cu led, in toate satele comunei. Acest proiect este depus la Ministerul Mediului si asteaptă aprobarea, finantatarea este pe Fonduri Europene.

In colaborare cu patru comune vecine am infiintat Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pentru ” Infiintare sistem de gaze naturale in comuna Epureni” depus la Ministerul Dezvoltarii in vederea finantarii”, a mai precizat Carmen Bîlbîie.

INVESTITII IN CURS DE ELABORARE

Proiectul social ,, Crearea si implementarea serviciilor comunitare pentru combaterea saraciei si a excluziunii sociale”, prin care se dorește finanțarea personalului de la Centrul de asistenta si recuperare, tabere gratuite pentru toti elevii din comuna, formare profesionala pentru tineri, dotare cu aparatura si mobilier pentru Centrul de asistenta.

  • Schimbarea destinatiei cladirii ”Casa Agronomului “ in Dispensar Medical uman. S-a facut solicitare la CNI pentru aprobarea acestui proiect.

Informez cetatenii ca am facut demersuri pentru schimbarea destinatiei cladirii scolii vechi cu etaj din Epureni, in dispensar uman, dar nu am primit avizul de la Ministerul Educatiei”, explică primărița din Epureni.

  • Realizare ”Teren sport multifunctional” in localitatea Epureni. A fost intabulat terenul unde a fost gradinita, dar fondurile fiind limitate nu s-a putut continua.
  • Reabilitarea si repararea tuturor scolilor din comuna
  • Realizarea unei unitati scolare tip ,,After school” pentru a ajuta elevii cu rezultate deosebite si elevii cu o situatie economica precara.
  • Am in vedere accesarea mai multor masuri pe fonduri europene, masuri ce se preteaza la specificul comunei Epureni.

Voi face tot ce imi sta in putinta sa obtin un microbuz scolar nou de la Ministerul Dezvoltarii sau din bugetul local. Imi doresc ca toate satele comunei noastre să aibă asfalt, apă curentă, școli moderne, pentru ca oamenii să găsească motive să trăiască în această comună si cred ca ati observat ca in unele sate schimbarea s-a produs. Îmi asum această răspundere pentru că sunt singurul candidat care a dovedit că vrea, știe și poate, pentru un singur mandat, nu ar fi realist sa vorbim de rezolvarea tuturor problemelor care nu s-au realizat timp de 30 ani. Asa cum puteti remarca, nu este vorba de promisiuni, ci de actiuni care in mare parte sunt in plina desfasurare.

Vreau să mulţumesc din suflet tuturor cetatenilor comunei, pentru că sunteti alaturi de mine, pentru că aţi înţeles că proiectele de investitii mari nu se obţin usor, nu se pot realiza ,,peste noapte”, ele necesita muncă asiduă si perseverenta şi vă asigur că voi face tot posibilul ca tot ce este in faza de derulare sau in faza de proiect sa se realizeze.

Votul d-voastra va insemna pentru mine un vot de incredere si un mesaj ca toate actiunile incepute trebuie duse la bun sfarsit.

Pe 27 septembrie, va indemn sa mergeti la vot.

Eu sper ca optiunea dumneavoastra sa fie la numarul 1 pe buletinul de vot, pentru a continua ce am inceput.

Va asigur ca voi munci cu seriozitate, responsabilitate si mult drag pentru dezvoltarea comunei Epureni.

Cu prietenie si mereu alaturi

Ec. Carmen Bilbie

Material de propagandă electorală, comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Vaslui. Cod unic de identificare mandatar financiar coordonator: 21200019

.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.