Acasă Local Modul inedit în care muzeul bârlădean va marca ziua de 1 Decembrie....

Modul inedit în care muzeul bârlădean va marca ziua de 1 Decembrie. Este anunțat și un premiu special!

0

În ciuda pandemiei de coronavirus, care obligă la distanțare socială, Muzeul ”Vasile Pârvan” nu își neglijează publicul. În afară de activitățile aflate în derulare, reprezentanții instituției s-au pregătit să marcheze așa cum se cuvine și 1 Decembrie, Ziua Națională a României.

Una dintre activități este transmiterea online a unui documentar cu momente importante din culisele Marii Uniri.

Publicul va avea posibilitatea să afle și câteva informații legate de implicarea bârlădenilor în marile evenimente ale anului 1918. Extrem de intresantă este haina confecționată din pănură, ornamentată cu găitane, purtată de Livia Deciu la 1 decembrie 1918 când, alături de tatăl său, a participat la Marea Adunare de la Alba Iulia. Publicul va putea urmări și imagini cu ziarul «Izbânda», apărut la data de 7 decembrie 1918 și unde se făcea referiri la evenimentele petrecute cu câteva zile înainte la Alba Iulia, precizează directorul Mircea Mamalaucă.

O altă activitate diferită de cele organizate în anii din urmă este organizarea unei sesiuni de mesaje aniversare. Sunt invitați să participe toți cei care doresc să transmită online o urare inedită patriei, poporului român, în spirit de unitate.

Campania « Mesaj pentru România» se va desfășura timp de o zi, pe 1 Decembrie, și va avea ca scop cultivarea sentimentului de dragoste și devotament față de țară și de neamul românesc, statornicit în decursul istoriei. În urma campaniei, unul dintre prietenii muzeului bârlădean, care își va manifesta interesul de a expune câteva gânduri patriotice, pe pagina de facebook, va fi recompensat cu un premiu special. Câștigătorul va fi selectat pe 2 decembrie, în mod aleatoriu, printr-o tragere la sorți, mai precizează organizatorii.

Adresele pe care poate fi urmărit documentarul, începând cu data de 1 Decembrie și adresa de facebook pe care se va derula campania „Mesaj pentru România” le regăsiți mai jos:

http://www.muzeuparvan.ro/

http://www.youtube.com/c/

https://www.facebook.com/

Organizatorii acestor evenimente sut directorul Mircea Mamalaucă și bibliotecar Valentina Fornea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.