Acasă Local Noi ”achiziții” cu greutate la PSD Vaslui: Dan Marian, vicepreședintele CJ, și...

Noi ”achiziții” cu greutate la PSD Vaslui: Dan Marian, vicepreședintele CJ, și primarii de Vinderei, Puiești și Vetrișoaia vor candida pe listele PSD

0

După ce primarul Bârladului, Dumitru Boroș, liberalul ostracizat de conducerea PNL Vaslui, a anunțat acum două săptămâni că va candida pentru PSD în 2024, social-democrații își fortifică și mai mult poziția în județ prin absorbția altor nume cu greutate în peisajul politic local.

ULTIMA ORĂ Dezamăgit că PNL a tăiat Bârladul de la finanțări uriașe, primarul Dumitru Boroș a anunțat că va candida din partea PSD pentru un nou mandat

Duminică, 29 octombrie, la sediul PSD Vaslui s-a anunțat că încă trei primari vasluieni – Ionuț Ghiur de la Vinderei, Cezar Vasile Ticu de la Puiești și Corneliu Stângă de la Vetrișoaia, precum și Dan Marian, vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, vor candida anul viitor din partea PSD.

Poziționarea lui Dan Marian alături de PSD nu este chiar o surpriză, știută fiind apropierea lui de Dumitru Buzatu, fostul președinte al CJ, în timp ce Ionuț Ghiur și-a anunțat intențiile încă din luna mai, în fața propriilor săi alegători din comuna Vinderei. El este unul dintre primarii excluși din PNL de către Nelu Tătaru în 2019 (detalii AICI), la alegerile din 2020 câștigând un nou mandat de primar pe listele ALDE.

Senatorul Iulian Bîca, despre abandonarea și marginalizarea județului de către deputatul liberal Nelu Tătaru. ”Vasluienii așteaptă mai mult decât urări de sănătate și «Duminică plăcută» pe Facebook”

”Acum, după fuzionarea ALDE cu PNL, ar fi inadmisibil să merg iarăși alături de Nelu Tătaru și de Daniel Garincha Onofrei. Cu acești doi oameni nu se poate comunica. Nu există niciun motiv ca vreun primar vasluian, care mai este încă membru PNL, să rămână în acest partid, atât timp cât organizația județeană este condusă de cei doi. Comunitățile locale nu au niciun beneficiu, iar pentru mine doar asta contează: comunitatea care m-a ales primar și pe care o reprezint să aibă de câștigat de pe urma calității mele de membru la un partid sau la altul. Comuna Vinderei a fost foarte ajutată de domnul Buzatu și de întreaga echipă care conduce Consiliul Județean. Am fost ajutați cu bani, cu proiecte și cu tot ce am cerut pentru a funcționa și a ne dezvolta. Ăsta este motivul pentru care ne vom alătura acestei echipe în rândul căreia eu nu am văzut dorința asta ca alții să le dea în cap altora, să-i frâneze, să-i obstrucționeze, pe care am văzut-o la Nelu Tătaru și la cei care-i sunt apropiați acum”, ne-a declarat primarul Ionuț Ghiur, primarul comunei Vinderei.

Dan Marian, vicepreședintele CJ Vaslui, a spus că orientarea către PSD este un pas firesc și că în județul Vaslui nu se mai poate vorbi de PNL: ”Din păcate, cu Tătaru și Onofrei la conducere, partidul acesta este ca și mort la Vaslui. Probabil asta se dorește și asta vor și avea”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.