Acasă Politic Nu deranjați! La Prefectura Vaslui, echipa prefectului Onofrei face campanie electorală în...

Nu deranjați! La Prefectura Vaslui, echipa prefectului Onofrei face campanie electorală în timpul orelor de program!

0

La Prefectura Vaslui e agitație mare. Strânși în spate de teama pierderii alegerilor pe care o întrevăd tot mai clar, liberalii caută alternative de a distrage atenția publică de la cele mai recente scandaluri: mita ascunsă în frigiderul lui Daniel Buzamăt, membru marcant al PNL, sau dezvăluirile CNSAS cu privire la legătura lui Nelu Tătaru cu Securitatea. Scandaluri suprapuse celor vechi, cum ar fi morții în saci de plastic din timpul pandemiei sau măștile vândute la suprapreț în farmacia lui Tătaru.

Cum liberalii vasluieni nu au reușit nici la ora aceasta să prezinte un program electoral concret, cu soluții de creștere a calității vieții vasluienilor, mașina de propagandă a PNL Vaslui a fost setată pe fabricarea de informații false, cât mai mizerabile, dacă se poate. Din păcate, nu e ilegal, ba chiar poate fi un colac de salvare atunci când nu ai ce altceva să le spui alegătorilor. Mai ales dacă principalul partid contracandidat stă mult mai bine în sondaje, are candidați puternici, care și-au demonstrat competența, care au viziune și un program de neîntrecut.

Problema apare atunci când campania electorală, murdară sau nu, e ticluită, organizată și coordonată din interiorul Prefecturii, în timpul orelor de program, de oamenii de partid angajați vremelnic în posturi plătite din bani publici.

Cum ar fi Cătălina Iancu, secretară la organizația județeană PNL, și angajată la cancelaria prefectului Daniel Onofrei. Cât timpul trece și leafa merge, doamna Cătălina stă pe grupurile de whatsapp unde primește dări de seamă de la organizațiile PNL din comune și împarte directive politice. O captură foto care ne-a parvenit la redacție o surprinde pe doamna Cătălina în plină activitate politică, pe grupul de comunicare al Comitetului Director Județean (CDJ) al PNL Vaslui, în timpul orelor de program la Prefectură. Angajata Prefecturii, adusă de la partid de Daniel Onofrei, după ce a fost numit prefect, le cere liberalilor să distribuie fotografii trucate, în care imaginea contracandidaților este asociată unor dosare de cercetare penală cu care ei nu au nicio legătură. Desigur, făcătura are scopul precis de a induce în eroare electoratul, în speranța ascunsă că alegătorii vor uita brusc de morții îngropați în saci de plastic și vor pune stampila de vot pe Nelu Tăraru.

”Bună ziua! Vă rugăm să distribuiți această imagine, să ajungă la cât mai mulți oameni! Vă mulțumim!”.

Mesajul care însoțește fotografia trucată, menită să ducă de nas ”cât mai mulți oameni”, este semnat de Cătălina Iancu, mâna dreaptă a prefectului Onofrei, și transmis de la biroul ei din cadrul Prefecturii, într-o zi în care în documentele instituției, doamna figura ca fiind prezentă la muncă.

De curând, însuși prefectul Onofrei a fost reperat în acțiunile de campanie ale lui Nelu Tătaru, deși prezența prefecților în activități electorale este ilegală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.