Acasă Local O femeie de 83 de ani, cea mai în vârstă persoană vaccinată...

O femeie de 83 de ani, cea mai în vârstă persoană vaccinată până acum la Maratonul vaccinării de la Bârlad. Peste 100 de bârlădeni, vaccinați în primele două ore de la deschidere

0

Un număr de 10 cadre medico-sanitare plus trei voluntari asigură procesul de vaccinare la centrul mobil deschis duminică dimineață pe platoul de la intrarea în Grădina Publică Bârlad, în cadrul Maratonului vaccinării, acțiune desfășurată la nivel județean.

În primele două ore de la deschidere, fuseseră vaccinate circa 110 persoane, iar cei mai nerăbdători bârlădeni se așezaseră la rând încă de la 8.00.

”Cel mai tânăr bârlădean care a primit primit vaccinul astăzi are 18 ani, iar cel mai în vârstă are 83 de ani. Centrul a fost deschis la 10.00, dar câțiva oameni au ajuns în fața corturilor de la primele ore ale dimineții. Noi i-am găsit aici când am ajuns”, a spus Adrian Arnăutu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bârlad.

Serul folosit în cadrul acțiunii ”Maratonul vaccinării” este de la Pfizer. Centrul deschis la Grădina Publică numără trei corturi: în primul, pacienții răspund la un set de întrebări privind starea lor de sănătate, în al doilea are loc vaccinarea, după care, aceștia așteaptă timp de 15 minute în cel de-al treilea cort, unde sunt monitorizați de cadrele medicale.

Până acum, acțiunea s-a desfășurat fără probleme. Centrul va fi închis la ora 20.00.

Maratonul vaccinării va fi reluat la Bârlad pe 22 și 23 mai. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.