Acasă Politic O politică socială conectată la nevoie vasluienilor. Propunerile din programul USR PLUS...

O politică socială conectată la nevoie vasluienilor. Propunerile din programul USR PLUS pentru județul Vaslui

0

Articol de propagandă electorala comandat de Partidul Uniunea Salvați România (partea a alianței electorale ”Alianța USR PLUS”), CUI mandatar financiar 21200251

DGASPC și AJOFM sunt două instituții esențiale pentru cetățeni, însă la nivel de Vaslui, mai este mult de muncă.

DGASPC se află în directa coordonare a Consiliului Județean Vaslui. În mai multe rânduri, Curtea de Conturi a găsit nereguli la modalitatea în care au fost cheltuiți banii instituției. De multe ori, o mână de angajați au fost trimiși în concedii camuflate sub formă de cursuri de specializare, uneori mai mulți ani la rând.

AJOFM este filiala județeană a Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă. Pe lângă alte activități, instituția oferă cursuri de calificare și recalificare pentru cei care vor să intre pe piața muncii. Problema este că de multe ori, cursurile oferite nu acoperă adevăratele nevoi ale pieței muncii.

Ce este de făcut?

  1. În primul rând, propunem un audit independent pentru activitatea DGASPC. O instituție publică nu poate cheltui banii ineficient. Trebuie să vedem cum s-au cheltuit banii, și cine a decis cheltuirea lor ineficient. Responsabilitatea financiară este esențială într-un domeniu în care în există multe prejudecăți.
  2. Instituția trebuie conectată la cetățeni. Violența domestică, alcoolismul, lipsa slujbei – sunt factori ce scad calitatea vieții. DGASPC trebuie să desfășoare campanii și proiecte de ameliorare a violenței domestice și a alcoolismului, și, mai ales, programe de integrare în piața muncii a celor care nu au o slujbă. DGASPC trebuie să își folosească resursa umană pentru a merge pe teren, nu să facă strategii inaplicabile din birouri.
  3. 3. AJOFM trebuie conectată la piața muncii. Nu putem să mai oferim oamenilor calificări care nu sunt cerute de nimeni. Cursurile de calificare/recalificare trebuie să fie făcute pentru meserii cerute pe piața muncii.
  4. 4. Într-un final, cele două instituții trebuie să colaboreze activ pentru a reintegra pe piața muncii persoanele defavorizate. Competiția birocratică blochează de multe ori proiectele în România. Cele doua instituții trebuie să fie complementare.

Avem multă muncă de făcut, însă vasluienii merită o politică socială adaptată nevoilor lor, care să le ofere posibilitatea să se dezvolte, personal și profesional.

Găsiți mai multe despre politica noastră socială aici https://bit.ly/2G7ECHZ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.