Acasă Local Originala inițiativă a Bibliotecii Județene, concursul „Cea mai frumoasă scrisoare de dragoste”,...

Originala inițiativă a Bibliotecii Județene, concursul „Cea mai frumoasă scrisoare de dragoste”, la a II-a ediție

0

Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui lansează cea de-a II-a ediție a concursului „Cea mai frumoasă scrisoare de dragoste”. Concursul se adresează tuturor persoanelor cu vârsta de peste 14 ani și are ca scop dezvoltarea creativității, promovarea scrisului de mână și încurajarea exprimării sentimentelor în mod creativ.

Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui marchează Dragobetele, sărbătoarea dragostei la români, printr-un concurs care se adresează tuturor persoanelor din municipiul Vaslui, cu vârsta peste 14 ani.

Tema concursului, deși intens abordată în literatură, are o complexitate care permite mereu nașterea unor creații unice. Fiecare concurent poate participa cu o singură scrisoare, creaţie originală, scrisă de mână, semnată cu numele real al autorului.

În perioada aceasta, a tehnologizării excesive, o scrisoare, o vedere, o felicitare, scrise de mână, reprezintă, nu o întoarcere în timp, ci o dovadă de afecțiune, de respect și chiar de iubire. De Dragobete, cu foaia de hârtie și stiloul, să încercăm să le spunem celor dragi ce simțim pentru ei și cât de mult înseamnă prezența lor în viața noastră” – Voicu Gelu Bichineț, director al Bibliotecii Județene „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui.

Scrisorile vor fi însoțite de fișa de înscriere, iar în cazul minorilor, de acordul părinților (formularele se regăsesc în regulamentul concursului – http://www.bjvaslui.ro/files/front_page/regulament_dragobete.pdf

Plicurile se pot trimite prin poştă sau depune la sediul instituției la adresa: Biblioteca Judeţeană „N. M. Spătarul” Vaslui, strada Hagi Chiriac, nr. 2, cod.730129, județul Vaslui, Sala de împrumut la domiciliu pentru adulţi, cu menţiunea ,,Pentru concurs”;

Termenul limită de expediere a scrisorii este 21 februarie 2022;

Scrisorile primite vor fi evaluate în funcție de originalitate și creativitate, dar și în funcție de caligrafie și corectitudinea ortografiei.

După evaluare, câştigătorii concursului vor fi anunţaţi personal, lista fiind afişată pe site și pe pagina de facebook a bibliotecii.

Premierea celor mai frumoase scrisori de dragoste va avea loc în data de 24 februarie 2022. Premiile vor consta în diplome, cărţi etc.

Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0335-401 164, interior 16 – Sala de împrumut la domiciliu pentru adulţi sau e-mail: bjvaslui@yahoo.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.