Acasă Administrație publică Pasajul subteran din Crucea Gării Vaslui va fi realizat în urma unui...

Pasajul subteran din Crucea Gării Vaslui va fi realizat în urma unui credit bancar

0
Vasile Paval

Municipiul Vaslui este unul dintre puținele orașe din țară care a reușit să se descurce fără a contracta niciun credit bancar pentru investițiile pe care le are în derulare.

În cadrul unei conferințe de presă susținută ieri, primarul Vasile Pavăl a declarat că gradul de îndatorare al urbei este de doar 3%, în urma unui împrumut vechi, făcut în urmă cu 15 ani, pentru închiderea gropii de gunoi și pentru care urbea mai are de plătit câțiva ani.

Această situație fericită îi permite municipalității să se gândească la un credit ca soluție de realizare a două obiective de mare necesitate, pentru care nu au putut fi obținute fonduri europene.

”Unul dintre acestea este pasajul din Crucea Gării, obiectiv pe care am fi vrut să îl realizăm cu fonduri europene, dar nu s-a încadrat. Cel de-al doilea este pasajul care va asigura legătura zona Rediu-Brodoc și spre Bacău. Dacă nu vom găsi o sursă financiară, e posibil să apelăm și la varianta împrumutului bancar pentru aceste două investiții”, a declarat primarul Vasile Pavăl.

Cele mai importante investiții ale municipiului Vaslui

Primarul Pavăl a trecut în revistă cele mai importante investiții pe care municipiul reședință de județ le are în derulare în acest moment, precum și cele care vor fi demarate în acest an.

”Avem în derulare cel mai amplu plan de investiții din ultimii ani. Aici s-au suprapus proiecte cu finanțare europeană, cu cele având finanțare guvernamentală și proiecte cu finanțare locală.

Din cele șapte cu finanțare europeană, trei sunt deja la etapa de realizare a lucrărilor (grădiniță, creșă, apă-canalizare zona Rediu), celelalte patru fiind în etape de pregătire a proiectelor tehnice sau de lansare a licitațiilor”, a precizat edilul-șef al municipiului Vaslui.

Dintre investițiile finanțate de la bugetul local, Pavăl a enumerat bazarul, centrala Cuza-Vodă, cartierul Cantemir-Delea, unde urmează să dea ordinul de începere a lucrărilor imediat ce vremea permite, sau reabilitarea tehnică a străzilor din Cartier Brodoc.

Tot în derulare se află și introducerea rețelelor de apă și canalizare în Cartierul Veteranilor, rețelele de pe strada Podul Înalt, amenajarea pistei de la Stadionul municipal, care va începe săptămâna viitoare, reparația capitală a Școlii nr. 10, reabilitarea străzilor Traian, Decebal, Valentin Silvestru.

”Mai avem în vedere și alte investiții, dar acestea sunt în faza realizării caietului de sarcini și a proiectelor tehnice: modernizarea a 12 km străzi din Moara Greci, precum și a celor din Viișoara, Rediu, strada Constantin Popovici sau străzile din jurul unității de pompieri. Le-am etapizat în acest fel pentru a le da răgaz firmelor care lucrează la rețelele de apă și canalizare să finalizeze lucrările. Nu ne putem suprapune. Referitor la proiectul de apă-canalizare, care, trebuie să recunoaștem, ne pricinuiește destule neajunsuri, va continua și în acest an. Sperăm ca pe finalul anului să se încheie lucrările de extindere, pentru că în paralel, avem de realizat reabilitarea rețelelor deja existente pe o lungime destul de mare. Trebuie să le punem în vedere cetățenilor că vor avea de suportat o perioadă de disconfort, pentru că vor fi destul de afectate cartierul Racoviță, zona Gării, străzile Mihail Kogălniceanu, Călugăreni, dar și alte zone”, a mai declarat primarul Vasile Pavăl în conferința de presă de miercuri. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.