Acasă Infracțional Personalul medical de la Spitalul ”Beldiman”, chemat de acasă pentru salvarea victimelor...

Personalul medical de la Spitalul ”Beldiman”, chemat de acasă pentru salvarea victimelor din accidentul de autocar

0

În urma activării Planului Roșu, etapa a 2 a ISU Vaslui, ca urmare a unui accident rutier petrecut pe raza localității Costești, unde un autocar cu 40 de persoane s-a răsturnat, la nivelul Spitalului Municipal de Urgență Elena Beldiman Bârlad a fost activat Planul Alb de intervenții.

Au fost mobilizate mobilizate resurse umane de la domiciliu, 19 persoane, medici, asistenti, infirmieri, brancardieri, majoritatea din CPU, Ortopedie, Chirurgie, CCPR și Radiologie.

În cadrul CPU s-au prezentat 16 victime, transportate de TIM Vaslui (1persoana), ATPVM (5 persoane), EPA Bârlad (1 persoana), EPA Vaslui (1 persoana), EPA Husi (1 persoana), SAJ C2 (1 persoana), restul, 6 persoane fiind aduse de echipajele SAJ, substatiile Bârlad, Vaslui și Huși.

”În momentul prezentării, victimele erau conștiente, cooperante, stabile hemo-dinamic și respirator, policontuzionate, cu multiple traumatisme și fracturi. Victimele au fost evaluate pluridisciplinar, radiologic, ortopedic și chirurgical, urmând a se decide conduita terapeutica în funcție de rezultatele la investigatiile radiologice. În momentul comunicatului 4 persoane pleacă la domiciliu cu recomandări de tratament, iar 2 pacienti s-au internat în Chirurgie și Ortopedie.

Au răspuns solicitarii de urgență, și au venit de la domiciliu, 6 medici, 7 asistenti medicali din CPU, 1 asistent Radiologie, 4 infirmiere si 1 brancardier din CPU. Planul alb a fost coordonat de managerul unitatii, directorul medical si directorul de ingrijiri. Apreciem efortul depus de Dr Gramaticu Vladimir, dr. Terchi Diana, dr. Radu Marius, dr. Oanea Georgel, dr. Nițu Mihai, dr Cojocari Vasile, dr. Boca Constantin, Dr. Rotaru Ion, dr. Nechifor Ionela, dr. Eșanu Anda Marina, dr. Tacu Oleg, dr. Manolache Cătălina. Mulțumim tuturor pentru profesionalism si mobilizarea exemplară!”, a transmis Ciprian Feraru, managerul Spitalului ”Beldiman”.

La acțiunea de preluare a victimelor de la ambulanțieri a ținut să fie prezent și primarul Dumitru Boroș. De altfel, Primăria Bârlad a pus la dispoziția celorlalți pasageri ai autocarului locuri de cazare la hotelul CSS Bârlad, finalmente nemaifiind necesar acest serviciu, întrucât călătorii au fost preluați de operatorul de transport din Republica Moldova, care organizase această cursă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.