Acasă Infracțional Peste 100 de kilograme de petarde confiscate și 10 dosare penale pentru...

Peste 100 de kilograme de petarde confiscate și 10 dosare penale pentru vânzarea ilegală de materiale pirotehnice. Printre persoanele cercetate, doi tineri din Ferești și Dănești

0

Peste 100 de kilograme de petarde confiscate și 10 dosare penale pentru vânzarea ilegală de materiale pirotehnice. Printre persoanele cercetate, doi tineri din Ferești și Dănești.

Sărbătorile de iarnă se apropie și, odată cu venirea lor, comerțul ilegal cu petarde și artificii înflorește de la o zi la alta.

În ultima săptămână, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Vaslui au desfășurat controale în locurile despre care au primit reclamații că se comercializează petarde.

Cu această ocazie, au confiscat 116 kilograme de materiale piotehnice în valoare de peste 11.000 de lei și au deschis 10 dosare penale penală.

Printre persoanele cercetate pentru nerespectarea regimului materiilor explozive se află și un tânăr în vârstă de 24 de ani din comuna Ferești, care a fost prins în timp ce încerca să vândă petarde unor persoane din municipiul Vaslui. Tânărul avea asupra lui 15 kg de ”marfă”, în valoare de peste 1.500 de lei.

O altă persoană care va suporta rigorile legii este din comuna Dănești. Tânărul, în vârstă de 20 de ani, a fost prins în flagrant în timp ce vindea produse pirotehnice, tot în municipiul Vaslui. I s-au confiscat 40 kh de petarde și alte produse explozive, în valoare de 2.000 de lei.

Polițiștii anunță că așteaptă ăn continuare sesizări și că în următoarele zile, controalele se vor intensifica pe tot teritoriul județului Vaslui. (Horațiu POPA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.