Acasă Politic Planul USR PLUS pentru infrastructură

Planul USR PLUS pentru infrastructură

0

Avem o nouă abordare în implementarea marilor proiecte de infrastructură: finanțăm adecvat, angajăm profesioniști, stabilim priorități clare.

?Dacă îi întrebi pe români care sunt lucrurile de care are nevoie urgent țara noastră, autostrăzile sunt mereu printre primele răspunsuri pe care ni le dau. Încă suntem departe de a avea o autostradă care să treacă Munții Carpați, media de kilometri de autostradă construiți după Revoluție fiind de 24 km/an. 

? Plătim cu toții prea mulți bani, timp și nervi pentru o rețea de transport învechită, neperformantă și putem spune chiar criminală. Avem nevoie așadar de o schimbare fundamentală a felului cum gestionăm infrastructura mare de transport. 

? Ne propunem în primul rând finanțarea adecvată a infrastructurii printr-un program pe 10 ani. Estimăm că nevoia de finanțare va crește exponențial în următorii ani – așa că propunem soluții precum contractarea de fonduri din Planul de Redresare, împrumuturi de la instituțiile financiare internaționale, dar și creșterea semnificativă a fondurilor alocate din bugetul de stat.

? Apoi, urmărim o reformă structurală și profesionalizarea managementului infrastructurii de transport. Vom operaționaliza Compania Națională de Investiții Rutiere și vom solicita recrutarea managementului companiei în mod transparent și competitiv. Pentru că noi considerăm că încrederea între mediul public și mediul privat – ingineri, proiectanți, constructori – este esențială pentru reușita proiectelor.

Iar prioritatea absolută a construcției de infrastructură în România este conectarea provinciilor istorice cu drumuri rapide și sigure. 

??Citește aici întregul nostru angajament și află toate măsurile pe care le propunem pentru proiectele de infrastructură rutieră: www.usrplus.ro/autostrazi_pe_bune_nu_pe_hartie

Votează USR PLUS pe 6 decembrie la alegerile parlamentare! #AngajamenteleUSRPLUS #Romaniefarahotie #USRPLUSinParlament

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.