Acasă Infracțional Polițiștii vasluieni, în alertă după apelul fals al unui puști de 13...

Polițiștii vasluieni, în alertă după apelul fals al unui puști de 13 ani care a pretins că este sechestrat

0

Alertă în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui, după ce un puști în vârstă de 13 ani, din Huși a sunat la dispeceratul unității de poliție din localitate cerând ajutor. Băiatul a pretins să este sechestrat într-o cameră, iar în timpul apelului a întrerupt brusc conversația.

În minutele care au urmat, polițiștii au încercat de nenumărate ori să ia legătura cu minorul, însă acesta a respins toate apelurile. În cele din urmă, oamenii legii au reușit să îl identifice pe adolescent, care a recunoscut că a mințit pentru a face o glumă.

Nota de plată” pentru momentul de amuzament al minorului va fi plătită de părinții acestuia. Conform legii, „alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie” se pedepsește cu amendă de la 500 lei la 1000 lei. De asemenea, apelarea abuzivă a numărului unic de urgenţe 112 poate fi sancţionată cu amendă între 500 şi 1000 de lei.

Astfel de fapte provoacă întârzieri în acordarea de ajutor persoanelor care se află în situaţii de urgenţă, acest lucru putând avea consecinţe fatale. Apelarea nejustificată a numărului 112 poate costa viaţa unei persoane aflate în pericol. Numărul 112 poate fi apelat în orice moment pentru a se interveni într-o situaţie de urgenţă, în care o secundă poate face diferenţă între viaţă şi moarte. Apelarea nejustificată la numărul de urgenţă ţine ocupate atât liniile de urgenţă, cât şi operatorii 112, care ar putea prelua în acest timp urgenţe critice. Alertele false aduc prejudicii foarte grave la nivelul societății și tulburări ale siguranței publice, atât prin natura și amploarea forțelor implicate în luarea măsurilor de investigare, identificare și contracarare (Poliția Română, Serviciul de Telecomunicații Speciale, Serviciul Român de Informații), cât și prin stările de temere generate în rândul cetățenilor, atât cei direct afectați, cât și întreaga comunitate”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.