Acasă Administrație publică Presiunile lui Boroș la București pentru șoseaua de centură au avut efect....

Presiunile lui Boroș la București pentru șoseaua de centură au avut efect. Consilierul ministrului Transporturilor a făcut anunțul

1

După un blocaj de câteva luni, timp în care bârlădenii își pierduseră nădejdea că vor mai scăpa de traficul greu, lucrările la șoseaua de centură a Bârladului au fost reluate.

Anunțul a fost făcut ieri, pe pagina sa de socializare, de Cătălin Urtoi, consilier al ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu.

O veste bună de pe Varianta Ocolitoare Bârlad! De astăzi s-a deblocat activitatea în șantier, după o lungă perioadă de blocaj. Deocamdată se lucrează la rampele aferente pasajului CF și podul peste răul Bârlad, unde se execută excavații, drenuri și umpluturi de balast. Urmează ca în două săptămâni să se lucreze pe întreg aliniamentul centurii, a scris Cătălin Urtoi.

Consilierul ministrului Grindeanu a atașat și un post scriptum la postare:

P.S. Deblocarea acestei lucrări NU este meritul meu. Eu doar am suplimentat presiunea prin prezența în teren și voi continua să urmăresc evoluția stadiilor fizice”.

Presiunea de care vorbește Urtoi a venit preponderent de la primarul Bârladului, Dumitru Boroș, care a mers personal la Ministerul Transporturilor pentru a vorbi cu ministrul. În acest demers, edilul-șef a primit și sprijinul deputatului Adrian Solomon (PSD).

La sfârșitul săptămânii trecute, o delegație formată din primarul Dumitru Boroș,, Cătălin Urtoi și Cătălin Iordache, reprezentant al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, a mers pe șantierul variantei de ocolire a Bârladului.

S-a trecut în revistă stadiul lucrărilor de pe întreg șantierul pentru a se vedea cu exactitate tot ce s-a făcut până acum. Aceste ultime luni au fost pline de semne de întrebare. Ca fiecare bârlădean care simte pe propria piele coșmarul tranzitului mașinilor de tonaj greu, trăiesc cu emoție și cu teamă fiecare secundă în care nu se lucrează la varianta ocolitoare. Criza financiară, tot mai prezentă în toate sectoarele de activitate, dar mai ales în cel al construcțiilor, își spune cuvântul și aici. Din fericire, am mai trecut peste un hop. Să sperăm că nu vor mai fi sincope și că lucrările vor intra pe făgașul lor firesc”, ne-a declarat primarul Dumitru Boroș. (Simona MIHĂILĂ)

1 COMENTARIU

  1. O ce veste minunata.Exceptional.Felicitari dle primar.Sa mai spuna cineva.Sa se mai indoiasca cineva de meritele dvs in tealizarea acestui mega obiectiv.Resoect dle brav si destoinic om.Dumoyti Boros.Multumesc frumos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.