Acasă Politic Prevenția, pilon al medicinei județene. Propunerile USR PLUS pentru un județ mai...

Prevenția, pilon al medicinei județene. Propunerile USR PLUS pentru un județ mai sănătos

0

Articol de propagandă electorala comandat de Partidul Uniunea Salvați România (partea a alianței electorale ”Alianța USR PLUS”), CUI mandatar financiar 21200251

Când ai fost la medicul de familie ultima dată? Când ți-ai făcut analizele ultima dată?

În județul Vaslui, 4 comune nu au acces la un medic de familie. Bogdănița, Ciocani, Mălușteni și Coroiești sunt comunele din care cetățenii trebuie să călătorească zeci de kilometri pentru a primi un consult sau o rețetă.

Prevenția trebuie să fie un pilon al sistemului de sănătate.

Prevenția însă înseamnă, totuși, mai mult decât un medic de familie pe care mulți nu îl văd cu anii. Prevenția înseamnă și efectuarea unor analize regulate și un stil de viață echilibrat și activ. Analizele regulate pot preveni dezvoltarea anumitor afecțiuni și boli și pot menține calitatea vieții, iar menținerea unui stil de viață sănătos poate prelungi speranța de viață.

De multe ori, amânăm vizitele la medic și ajungem direct în camera de urgențe a spitalelor. Pentru mulți, camera de urgență ajunge să fie un moment prea târziu pentru a beneficia de tratament adecvat.

Prevenția trebuie să fie un pilon al sistemului de sănătate. Vasluienii trebuie să își cunoască drepturile pe care le au în ceea ce privește sănătatea lor, iar vizita regulată la medicul de familie și efectuarea de analize trebuie să devină o practică obișnuită.

Vom susține, din fonduri județene, atragerea de medici de familie în localitățile unde aceștia nu mai au cabinete – fie prin stimularea acestora pentru a face permanență în comună, fie prin rotație, pentru cazurile în care nu se va putea deschide un cabinet.

În paralel, vom face campanii de informare prin toate mijloacele posibile pentru ca vasluienii să își dezvolte cunoștințele în materie de sănătate, igienă și nutriție.

Sănătatea va fi o prioritate pentru consilierii județeni USR PLUS. Mai multe despre capitolul educație în programul USR PLUS de guvernare locală. Îl poți citi aici https://bit.ly/2G7ECHZ

Articol de propagandă electorala comandat de Partidul Uniunea Salvați România (partea a alianței electorale ”Alianța USR PLUS”), CUI mandatar financiar 21200251

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.