Acasă Administrație publică Prima creșă construită la Bârlad în ultimii 40 de ani! Iată câți...

Prima creșă construită la Bârlad în ultimii 40 de ani! Iată câți copii vor fi înscriși aici și când va fi dată în funcțiune (VIDEO)

1

După o așteptare de decenii întregi, la Bârlad au fost finalizate lucrările de construcție a unei noi creșe. Este a doua din localitate, ridicată la o distanță de mai bine de 40 de ani de cea din zona Stadion, singura care a funcționat în tot acest timp, insuficientă din punct de vedere al capacității de găzduire.

Noua creșă este situată pe strada Mircea cel Bătrân, cu acces aproape imediat la strada Mihai Eminescu, într-un punct care interconectează cartierele Deal I, Deal II și Complex Școlar.

Construită pe o suprafață de 493 mp, având o curte peste 6.500 mp, cu locuri de joacă, spații verzi, parcare auto, creșa este una dintre cele mai moderne din județul Vaslui, îndeplinind până în cel mai mic amănunt cerințele Uniunii Europene.

Fondurile necesare investiției, în valoare de 2,28 milioane de lei, au fost atrase de municipalitatea locală prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Clădirea înglobează diverse încăperi: spații de joacă, dormitoare, vestiare pentru copii și personal, cabinet medical, bucătărie, biberonerie, sală pentru spălat vasele, cameră frigorifică, spațiu pentru depozitarea alimentelor, spălătorie, călcătorie, depozitare lenjerie curată, materiale curățenie, băi, cameră tehnică etc.

Accesul în spațiile destinate copiilor este separat de accesul în spațiile auxiliare.

Creșa de pe strada Mircea cel Bătrân a fost prevăzută să găzduiască 40 de copii: două grupe a câte 15 copii cu vârste cuprinse între 1 – 3 ani, și o grupă de 10 copii cu vârste de 3 luni până la 1 an.

”Construcția unei creșe la Bârlad era mai mult decât o necesitate. Nu neapărat una a momentului, ci una care a trenat de-a lungul a multor ani în care bârlădenii au fost nevoiți să găsească fel de fel de soluții pentru a-și îngriji copiii fără a renunța la serviciu. M-au confruntat cu această realitate atât propria mea experiență de părinte, de bunic mai nou, cât și nenumăratele discuții cu oamenii. Construcția unei creșe, a unei grădinițe nu trebuie privită ca pe o investiție care rezolvă problemele personale ale câtorva zeci de familii. Face parte din cadrul complex al oportunităților pe care o primărie trebuie să îl ofere membrilor unei comunități pentru ca aceștia să ducă o viață mai ușoară și pentru ca urbea să fie protejată economic. Firmele nu rămân fără angajați, iar mamele, și chiar tații, pot merge la serviciu liniștiți în timp ce copiii lor au parte de condiții excelente de cazare și de îngrijire specializată. Este, așadar, o investiție pe termen lung în economia locală, în siguranța copiilor și în liniștea părinților”, ne-a declarat primarul Dumitru Boroș.

Noua creșă a fost predată Inspectoratului Școlar Județean și își va deschide porțile din toamnă.

Vestea bună este că municipalitatea locală a început demersurile pentru construirea a încă două creșe. Edilul-șef a precizat că una va fi amplasată în apropierea noului cartier de case Alexandru cel Bun, iar cealaltă pe strada Grigore Ignat, în vecinătatea fostului obor al urbei. (Simona MIHĂILĂ)

1 COMENTARIU

  1. ….Chiar și tati pot merge la sevici liniștiti … ( chiar săraci erau agitație, nopți nedormite , griji mari …)mare om , ce vorbe alese te ung la suflet

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.