Acasă Administrație publică Prima declarație a primarului Dumitru Boroș după ce s-a aflat că a...

Prima declarație a primarului Dumitru Boroș după ce s-a aflat că a fost infectat cu COVID – 19

0

Vineri seară, primarul Dumitru Boroș a făcut prima declarație după ce s-a aflat că este infectat cu noul coronavirus. Aceasta a fost transmisă prin intermediul Biroului de presă din cadrul Primăriei Bârlad și postată de contul de socializare a instituției.

Citește și: Primarul Boroș a ajuns astăzi la spital. Este infectat cu virusul Sars-Cov 2

”Suntem oameni, avem puncte tari, dar și vulnerabilități. Nimeni nu este mai în formă sau mai puțin pregătit într-o luptă cu un adversar total necunoscut. Faptul că mulți l-au învins deja – și mă refer aici în special la medicii Spitalului „Elena Beldiman”, în care am încredere deplină – îmi dă speranțe reale că, atât eu, cât și ceilalți colegi ai mei care s-au infectat la rândul lor, vom trece cu bine de acest moment. Sunt optimist și știu că totul va fi bine. Până ne vom revedea la lucru, vreau să le transmit bârlădenilor, care au diverse probleme de rezolvat la Primărie, să respecte indicațiile personalului aflat la serviciu, indiferent că vorbim de polițiștii locali sau de colegii din primărie, să limiteze cât mai mult posibil contactul social și să urmărească în continuare anunțurile pe care le facem. Cum este și cazul celui de azi, prin care am înștiințat populația că am decis limitarea accesului publicului în primărie, pentru a ne asigura că nu paralizăm activitatea celei mai importante instituții locale. Ajutăm în continuare toți cetățenii, însă îi îndemnăm să recurgă la metodele de plată on-line a dărilor locale sau a celorlalte obligații fiscale. Le mulțumesc tuturor celor care s-au gândit și încă se mai gândesc la mine și le transmit că ne vom revedea curând la treabă”, a declarat primarul Boroș.

Biroul de presă al primăriei mai precizează că starea de sănătate a primarului este bună, edilul-șef fiind asimptomatic.

În comunicat se menționează că Boroș s-a testat astăzi pentru a treia oară din momentul în care a aflat că soția sa a fost infectată. Primul test l-a făcut pe 2 octombrie, când primarul a decis să se izoleze la domiciliu deși rezultatul ar fi fost ”neconcludent”.

Citește și: Primarul Bârladului, suspect de covid. Soția sa, Carolina Boroș, depistată pozitiv

A doua zi, Boroș a fost retestat, rezultatul fiind negativ.

”Primarul Dumitru Boroș a rămas izolat la domiciliu până în cursul zilei de astăzi, când s-a împlinit o săptămână de la primul test valid (cel negativ) și când s-a repetat testarea. Din nefericire, de această dată, testul a confirmat prezența infecției cu SARS-COV2. La sfatul medicilor, primarul a decis să se interneze, pentru a urma schema de tratament prescrisă. Starea sănătății sale este în prezent bună, primarul Dumitru Boroș fiind un pacient asimptomatic, prezentând o formă foarte ușoară a bolii COVID-19”, se mai arată în comunicat. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.