Acasă Administrație publică Primăria vasluiană care cheltuie zeci de mii de lei pentru o stație...

Primăria vasluiană care cheltuie zeci de mii de lei pentru o stație de încărcare mașini electrice, deși în comună nu există niciun astfel de autoturism. Comuna nu are drumuri, apă, canalizare, iar școlile au WC în curte

1

de Simona MIHĂILĂ

Primarul comunei Arsura, Andrei Năstase, a decis să cheltuie din banii comunității suma de 28.000 de lei pentru a pune la dispoziția sătenilor o stație de încărcare mașini electrice.

Vestea i-a uluit de-a dreptul pe localnici, căci niciunul nu deține un astfel de autoturism.

Subiectul a produs indignare, cu atât mai mult cu cât oamenii așteptau de la tânărul primar PNL să-i scape de gunoaie, de drumurile pline de gropi și noroaie, de WC-urile din curte, să le aducă apă curentă și să le facă dispensar. Probleme cu care Arsura se luptă dintotdeauna și pe care liberalul Andrei Năstase s-a angajat să le rezolve atunci când a candidat pentru funcția de primar.

Stați liniștiți locuitori ai comunei, administrația se asigură că veți avea un viitor strălucit! Astăzi s-a votat un proiect prin care Arsura va avea stație de încărcare mașini electrice! În sfârșit, posesorii de mașini electrice din Arsura vor putea să doarmă liniștiți! O mișcare firească, de altfel, după ce s-au pus la punct proiectele prioritare ce țin de salubritate, apă și canalizare! Cum de v-ați gândit și la posesorii de mașini electrice din comună, domnule primar?, este mesajul sarcastic postat de un localnic, Dumitru Bogdan, pe grupul de socializare al comunei.

Postarea a generat un dialog spumos, cu zeci de comentarii ironice din partea locuitorilor din Arsura.

– ”În următoarele luni vor apărea motocultoare electrice… sau mai bine căruțe cu încărcare electrică. Sa vezi atunci bătaie pe o singura stație de incarcare” – este unul dintre comentarii.

– ”Să plângem cu lacrimi șiroaie… poate umplem instalația de apa curenta, care zace nefolosita de ani de zile”, spune altcineva.

– ”Gata, vin acasă! Ăsta era motivul pentru care stăm plecati prin alte țări.

”S-a gândit cineva că începe al treilea război mondial și tancurile sunt cu motor electric, iar la noi vor fi puține stații de încărcare”.

– ”Putem încărca și mașinile de tuns?”.

Primarul din Arsura, comuna fără apă, canalizare și asfalt: Poate în viitor cineva va vedea utilitatea acestui proiect

În mijlocul discuției a apărut și primarul avangardist, Andrei Năstase. El a spus că există o explicație pentru care este imperios necesar ca printre noroaie și gunoaie să răsară și o stație de încărcat mașini electrice, în comuna unde nu există mașini electrice.

Primarul liberal a explicat că investiția este un pas obligatoriu în eventualitatea în care în comună ar apărea mașini electrice și chiar primăria este cea care are de gând să achiziționeze un microbuz școlar electric.

Andrei Năstase, primarul comunei Arsura

În prezent utilizăm un microbuz diesel fabricat în 2015. Prin Componenta 10 din PNRR care se deschide începând cu 1 martie 2022 se aloca sume importante pentru achiziționarea de mijloace de transport (și microbuze școlare) electrice. Văzând direcția în care se îndreaptă lucrurile, spre eliminarea mijloacelor poluante, statul NU va mai finanța achiziționarea de mașini, microbuze diesel, riscăm ca peste 1 an sa fim în imposibilitatea de a a asigura transportul școlar. Or, nu vom putea aplica pentru achiziționarea de microbuz școlar electric pentru ca nu avem o stație de reîncărcare, a transmis primarul comunei.

Andrei Năstase a încercat să îi convingă pe sătenii care merg și în aceste vremuri prin noroi la fântânile de unde cară apă cu găleata: Nu putem rămâne cramponati într-un proiect de drum sau apă.

După care a adăugat optimist: Poate în viitor cineva va vedea utilitatea acestui proiect”.

În ciuda insistenței sătenilor, primarul din Arsura a evitat comentariile legate de o soluție economă, cum a fost cea propusă de Dumitru Bogdan: ”Un branșament 380, pentru a încarcă rapid o mașină electrica, costa aproximativ 5.000 lei”.

Numai că aceasta ar fi o cale care nu ar implica ”firme de proiectări, contracte de service, devize umflate”, după cum a remarcat același Dumitru Bogdan.

1 COMENTARIU

  1. Primarul Andrei Năstase ar trebui să se ocupe de ce este mai important în comuna Arsura. Mașini electrice nu sant. Oamenii au nevoie de alte necesități mai urgente. Ăștia sant bani cheltuiți în vânt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.