Acasă Local Primarul Bârladului suspect de Covid. Soția sa și managera Spitalului ”Beldiman”, confirmate

Primarul Bârladului suspect de Covid. Soția sa și managera Spitalului ”Beldiman”, confirmate

0

Covid – 19 atacă la nivel tot mai înalt. Primarul Bârladului, Dumitru Boroș, se află în așteptarea rezultatului testului PCR, după ce soția sa a fost confirmată ca fiind infectată cu SARS-COV2.

Pozitiv a ieșit și rezultatul testului făcut de Daniela Borș, managera Spitalului de urgență ”Elena Beldiman” Bârlad.

Dacă în cazul managerului spitalului surpriza nu este atât de mare, după ce mai mulți medici și asistente s-au îmbolnăvit pe parcursul ultimelor luni, în cazul primarului și al soției sale vestea stârnește îngrijorare. Cu atât mai mult cu cât cei doi s-au aflat, pe parcursul campaniei electorale, la diverse evenimente publice.

În ziua alegerilor, până noaptea târziu, primarul Boroș a stat la sediul PNL Bârlad, în așteptarea rezultatelor scrutinului electoral. A intrat în contact cu zeci de oameni. Este de așteptat ca, indiferent de rezultatul testului pe care edilul-șef al Bârladului îl va primi, aceștia să intre in izolare timp de 14 zile.

Am încercat să îl contactăm pe primar pentru o declarație, însă nu ne-a răspuns la telefon.

Mihaela Vlada, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Bârlad, ne-a declarat nu are informații în legătură cu rezultatul testului efectuat de primar.

”Știu că a fost testat, dar nu este niciun rezultat deocamdată. Eu nu am nicio informare”, a declarat, pentru Ziarul Obiectiv, Mihaela Vlada.

În legătură cu managerul Daniela Borș, directorul DSP Vaslui a dat un răspuns evaziv: ”Doamna Borș este și ea un om cu drepturi… ca oricare. Virusul nu selectează, am văzut cu toții”.

Chiar dacă rezultatul testului primarului va fi negativ, acesta va petrece primele două săptămâni ale noului mandat stând în izolare.

Rămâne de văzut ce măsuri va lua Inspectoratul Școlar Județean Vaslui la Școala ”Iacov Antonovici” Bârlad, acolo unde soția primarului, Carolina Boroș, este cadru didactic. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.