Acasă Administrație publică Primarul Boroș are aspirații de ”smart city” pentru Bârlad și caută donatori...

Primarul Boroș are aspirații de ”smart city” pentru Bârlad și caută donatori de bănci inteligente

1

de Simona MIHĂILĂ

Primul pas pe care Bârladul îl face în direcția devenirii de ”smart city” a fost făcut public joi, 25 martie, când autoritățile locale au anunțat că sunt în căutarea unor donatori de bănci inteligente.

Intenția edililor este de a amplasa aceste bănci în circa 20 de zone tranzitate ale orașului (vezi lista).

Băncile inteligente au, pe lângă rolul lor clasic de loc de odihnă, și o serie de funcții ”smart”, adaptate tehnologiei de ultimă generație: posibilitatea de încărcare a telefonului mobil, wi-fi, alertă meteo, iluminare etc.

”În schimbul donației, primăria va accepta efectuarea de publicitate gratuită de către donator, pe o perioadă de 5 ani, pe 75% din suprafața panoului de afișaj” – este oferta municipalității locale.

După expirarea celor 5 ani, orice agent economic ăși va putea face reclamă pe panourile de afișașj ale băncilor inteligente, contracost.

1 COMENTARIU

  1. domn primar mai bine ar lua vesta aia pe dansul si sa mai patruleze prin oras, in statia de autobuz de la rds dupa ce ca e vai mama ei, au sapat aia de au tras sistemul ala intelignet de udat florile si au lasat exact unde ar trebi sa sea calatorii o groapa plina cu pietre, nu mai zic ca e chiar pe bulevardul principal, ce pretentii sa mai ai prin munteni, podeni etc..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.