Acasă Politic Prioritate de vârf în agenda de viitor senator a liberalului Iulian Bîca:...

Prioritate de vârf în agenda de viitor senator a liberalului Iulian Bîca: ”O problemă care a dat peste cap viețile a mii de oameni din județul Vaslui”

0
Iulian Bîca

Un cadru legislativ clar și unitar care să reglementeze modul de reconstituire a dreptului de proprietate asupra terenurilor este una dintre prioritățile de vârf din agenda de viitor parlamentar a lui Iulian Bîca, candidatul organizației județene a PNL Vaslui la Senatul României.

Recunoscut ca fiind unul dintre experții renumiți ai județului în domeniul cadastrului, liberalul Iulian Bîca intenționează să-și concentreze activitatea de viitor senator în jurul problemelor pe care le stăpânește cel mai bine. Iar una dintre acestea este cadastrul imobiliar și legislația aferentă.

Deși legea fondului funciar a fost adoptată încă din anul 1991, nici până în prezent nu a fost rezolvată problema eliberării titlurilor de proprietate. În cei 15 ani în decursul cărora am întocmit expertize tehnice judiciare, la solicitarea instanței, am constatat că cele mai multe probleme erau generate de modul în care reprezentanții comisiilor locale de fond funciar și cei ai comisiilor județene, înțeleg să interpreteze și să aplice dispozițiile legii, a declarat liberalul Iulian Bîca.

Concret, candidatul PNL pentru funcția de senator și-a propus să susțină și să promoveze în Parlamentul României modificări legislative care să elimine posibilitatea de interpretare a textului de lege de către reprezentanții comisiilor din teritoriu.

”Activitatea de reconstituire sau constituire a dreptului de proprietate, alături de cadastrarea teritoriului, trebuie să fie o preocupare constantă a legislativului. Acesta este chemat acum să asigure un cadru clar, fără echivoc, pus în slujba cetățeanului, pentru că recunoașterea proprietății reprezintă o garanție a statului de drept. Oamenii consumă uneori ani din viață pentru a rezolva o astfel de problemă. Nu mai vorbesc de bani, de nervi, de zbucium, stres, disconfort și chin pe toate planurile. La nivel județean, cel puțin, există sute, mii de astfel de probleme nerezolvate. Problema este însă una națională și este timpul ca cineva să se ocupe și de aceste probleme. Aparemt, sunt probleme tehnice, dar în realitate, viețile oamenilor care se lovesc de ele sunt date peste cap”, a mai precizat candidatul PNL la Senatul României.

Material de propagandă electorală realizat de SC Lucsim Connect SRL, la comanda PNL Vaslui, CMF 11200025

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.