Acasă Administrație publică Profesoarele de istorie Elena Monu și Oltea Rășcanu Gramaticu vor primi titlul...

Profesoarele de istorie Elena Monu și Oltea Rășcanu Gramaticu vor primi titlul de Cetățean de onoare al Bârladului

0

Două dintre cele mai iubite și mai respectate profesoare din Bârlad – Elena Monu și Oltea Rășcanu Gramaticu – vor primi titlul de Cetățean de onoare al orașului.

Informația a fost dezvăluită duminică, de primarul Dumitru Boroș care ar fi vrut să o țină secretă până la inițierea unui proiect de hotărâre, pentru a le face o surpriză celor două venerabile profesoare de istorie.

Planul i-a fost dat peste cap de o situație imprevizibilă, ivită duminică, 6 iunie, la evenimentul cultural prilejuit de lansarea celei de a IV-a ediții a cărții ”Istoria Bârladului”, scrisă de prof. Gramaticu.

Prezent la manifestare, consilierul municipal Corneliu Pleșu (ALDE) i-a propus primarului Boroș să ia în considerare atribuirea titlului de Cetățean de onoare celor două profesoare, moment în care edilul-șef a trebuit să își deconspire intențiile. El a recunoscut că de câteva săptămâni ”complotează” cu Elena Popoiu, o altă respectabilă profesoară a Bârladului, așa încât în curând proiectul de hotărâre să intre în dezbaterea Consiliului Local. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.