Acasă Administrație publică Proiect impresionant pentru salvarea de la sărăcie și izolare socială a 250...

Proiect impresionant pentru salvarea de la sărăcie și izolare socială a 250 de persoane din comuna Fălciu

0

Comuna Fălciu este beneficiara unui proiect social de anvergură, unic în județul Vaslui. Timp de trei ani, un număr de 250 de persoane vor fi ajutate, pas cu pas, să iasă din propria stare de degradare socială în care trăiesc și să-și ia viața în mâini.

Unicitatea acestui proiect stă în faptul că ajutorul dat persoanelor în cauză nu constă în oferirea de produse materiale. Oameni specializați, dar și voluntari din comună, le vor sta la dispoziție pentru a-i învăța să se descurce prin propriile forțe.

Derularea proiectului a început în această vară, la sfârșitul lui iulie, atunci când am semnat contractul de finanțare. Se numește «Operaționalizarea Centrului Multifuncțional de incluziune socială». Motivul pentru care ne-am dorit un asemenea proiect în comuna noastră este creșterea calității vieții pentru persoanele expuse sărăciei extreme și izolării sociale. Ca peste tot, există și la noi o categorie vulnerabilă, care nu se poate ajuta singură. Nu o putem lăsa de izbeliște. Oamenii aceștia trebuie ajutați să-și găsească o menire în această viață, să se integreze în rândul semenilor lor, să învețe să câștige singuri o bucată de pâine”, ne-a declarat Neculai Moraru, primarul comunei Fălciu.

Partenerii Primăriei Fălciu în această idee sunt firma Faxmedia Consulting SRL și Asociația Filantropia ortodoxă Huși.

În cadrul proiectului, beneficiarii vor avea parte de informare și consiliere profesională, de formare profesională continuă, așa încât la finalul celor trei ani, un număr de minimum 63 de persoane să obțină certificate de calificare recunoscute de ANC, iar 32 de persoane să fie plasate pe piața muncii.

Vor fi organizate burse de locuri de muncă în care vor fi chemați în special agenți economici dornici să angajeze membri ai acestei comunități vulnerabile.

Vor fi acordate consultații medicale oftalmologice, iar cei cu afecțiuni vor beneficia de ochelari de corecție a vederii. Sunt prevăzute de asemenea, campanii de educație ecologică, fiind planificate și 12 acțiuni de ecologizare (una pe trimestru).

Un număr de șapte familii, care locuiesc în condiții precare, vor fi ajutate să-și reabiliteze locuințele.

Costurile acestui proiect sunt de peste 3,7 milioane de lei, cei mai mulți bani fiind fonduri europene. Primăria Fălciu a contribuit cu 98.000 de lei, în timp ce de la bugetul de stat au fost alocați aproape 150.000 de lei. (Simona MIHĂILĂ)

Material de propagandă electorală, comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Vaslui. Cod unic de identificare mandatar financiar coordonator: 21200019

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.