Acasă Administrație publică Puțin circ la alegerea Anei Vintilă în funcția de viceprimar: la 5...

Puțin circ la alegerea Anei Vintilă în funcția de viceprimar: la 5 luni de la alegeri, consilierii PSD s-au declarat luați prin surprindere de apariția proiectului și au părăsit sala de ședințe

0

de Simona MIHĂILĂ

Ana-Maria Vintilă (USR) este noul viceprimar al municipiului Bârlad, fiind candidatul comun al grupărilor PNL și USR, din cadrul Consiliului Local Bârlad, întocmai cum am precizat într-un articol anterior.

Alegerea viceprimarului nu s-a produs fără puțin circ. După cinci luni de la alegerile locale, consilierii PSD au declarat că au fost luați prin surprindere de introducerea proiectului de hotărâre pentru alegerea viceprimarului și au părăsit sala de ședințe.

Prin vocea consilierului Dorin Apostu, pesediștii au motivat că nu au avut timp să analizeze acest subiect în cadrul partidului.

Precizăm că proiectul de hotărâre pentru alegerea viceprimarului a fost introdus peste ordinea de zi încă de miercuri, cu două zile înainte de ședință.

Plecarea pesediștilor nu afectat, însă, cvorumul necesar.

Ana-Maria Vintilă l-a avut contracandidat pe Vasile Ivan, de la ALDE, propus de colegul său de partid, consilierul Corneliu Constantin Pleșu. Rezultatul votului secret a plasat-o pe useristă drept câștigătoare: din cele 14 voturi, două au fost exprimate împotrivă, unul a fost anulat, restul fiind exprimate în favoarea candidatei PNL-USR (un consilier PNL a absentat de la ședință).

Ana-Maria Vintilă este a doua femeie care ocupă funcția de viceprimar al municipiului Bârlad. Are 45 de ani și, de profesie, este inginer biofizician, dar în ultimii 15 ani a lucrat în cadrul unei multinaționale cu care SC Rulmenți SA are relații comerciale, Ana Vintilă fiind practic interfața dintre cele două corporații.

Ana-Maria Vintilă este născută și crescută la Bârlad, singura perioadă în care a stat departe de orașul natal fiind anii facultății, pe care a urmat-o la Iași. Este căsătorită și nu are copii.

Urmăriți în materialul video ce urmează, declarația Anei-Maria Vintilă după anunțarea rezultatelor votului:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.