Acasă Local Rămas bun, maestre! S-a stins neașteptat din viață compozitorul vasluian Marcel Iorga

Rămas bun, maestre! S-a stins neașteptat din viață compozitorul vasluian Marcel Iorga

0

Doliu neașteptat în lumea artistică vasluiană: compozitorul Marcel Iorga a încetat din viață, marți, 22 februarie, la vârsta de 66 de ani, răpus de Covid-19.

Este un șoc pentru toți cei care l-au cunoscut. Nu mai devreme de ieri, artistul a vorbit la telefon cu diverse persoane și părea că se simte foarte bine.

De altfel, sâmbătă, 26 februarie, maestrul trebuia să fie la Ploiești, unde are loc Festivalul Internațional de Interpretare și Creație ”Dragobete pupă fete”, unde era președintele de onoare al juriului.

Chiar cu o zi înainte de a muri, Marcel Iorga a făcut o postare pe pagina sa de socializare în care îi îndemna pe cei talentați să nu rateze șansa de a se înscrie în acest festival-concurs, amintind că 24 februarie este ultima zi.

Pentru compozitorul vasluian, ultima zi a fost 22 februarie, când boala i-a curmat viața exact într-un moment în care părea că starea sănătății sale este sub control.

Promotor neobosit al tinerelor talente în care credea cu tărie, Marcel Iorga s-a remarcat de-a lungul carierei sale drept un remarcabil compozitor ale cărui creații i-au adus deseori colaborări cu nume consacrate ale muzicii românești.

Pe lângă activitatea de compozitor, era orchestrator și instrumentist pentru mai multe genuri muzicale, inclusiv folclor. A realizat numeroase ilustrații muzicale pentru piese de teatru sau reclame, înregistrări și masterizări în studio etc.

A fost membru al Uniunii de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, dar și al Uniunii Compozitorilor din România – Asociația pentru Drepturi de Autor.

Marcel Iorga urma să primească în curând recunoștința municipiului Vaslui, autoritățile locale pregătindu-se să îi acorde titlul de Cetățean de onoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.