Acasă Local Răsfoiți o ediție de excepție! Primul număr din acest an al revistei...

Răsfoiți o ediție de excepție! Primul număr din acest an al revistei ”Academia Bârlădeană”, dedicat pictorului Tonitza și cărturarului C.D. Zeletin

0

Academia Bârlădeană, cea mai veche organizație non-guvernamentală din spațiul cultural tutovean, dedică primul număr din acest an al revistei ce-i poartă numele, unui titan al picturii românești și unui cărturar de calibru.

Unul este marele Tonitza, pictorul născut la Bârlad, de la a cărui naștere s-au împlinit pe 13 aprilie 135 de ani, iar celălalt, C.D. Zeletin, președinte de onoare al Academiei Bârlădene, care ar fi împlinit, tot pe 13 aprilie, 85 de ani.

Cu o ”erudiție de rang enciclopedic” (așa cum îl descrie Sorin Lavric într-un articol pe care îl puteți citi în numărul omagial al revistei), medicul C.D. Zeletin s-a remarcat ca un iubitor de Bârlad, pasionat profund de tot ce însemna istoria și vechile familii ale acestor locuri.

Click AICI pentru a citi ediția integrală a Revistei ”Academia Bârlădeană”, nr. 1/2021

Primul număr din acest an al Revistei ”Academia Bârlădeană” îl aniversează și pe redactorul-șef al publicației, cunoscutul rebusist bârlădean Serghei Coloșenco, membru al Academiei Bârlădene, care a împlinit recent 80 de ani de viață. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.