Acasă Administrație publică REISER Bârlad țintește sus: utilaje moderne în valoare de un milion de...

REISER Bârlad țintește sus: utilaje moderne în valoare de un milion de euro

1

de Simona MIHĂILĂ

Încet dar sigur, REISER Bârlad lasă în urmă definitiv tehnologia rudimentară în care a stat încremenită ani de zile. După un salt remarcabil executat anul trecut, unic până acum în existența sa în ceea ce privește achizițiile, societatea de construcții și întreținere drumuri patronată de Consiliul Local (CL) Bârlad face pasul decisiv către dezvoltare: va aplica pentru obținerea unei finanțări europene în valoare de un milion de euro.

Daniel Buzamăt, directorul REISER, a solicitat Consiliului de Administrație (CA) al societății să aprobe accesarea fondurilor, derulate prin Programul Operațional Competivitate 2014-2020, acțiunea 4.1.1 investiții în activitatea productivă.

“Ne propunem achiziționarea unei stații mixtură asfaltică ce are capacitatea de 80 tone/oră, cumpărarea unui autocamion transport mixtură asfalt și o freză asfalt. Mulțumesc CA pentru sprijinul acordat, membrilor care au înțeles că astfel de investiții sunt necesare. Aceste utilaje vor duce la creșterea competivității, la dezvoltarea rețelei de clienți având astfel posibilitatea să ne extindem și în alte județe cu lucrările pe care le efectuăm”, a transmis Daniel Buzamăt.

Orientarea SC REISER către programele cu finanțare europeană vine după finalizarea mai multor verificări economice și juridice, care au concluzionat că firma este eligibilă pentru a accesa fonduri europene.

În ultimele 12 luni, REISER a făcut achiziții în valoare de 851.000 lei, așa încât parcul de utilaje număra la finele anului trecut o instalație de pulverizare amorsă, freză asfalt, instalație colmatat fisuri, rezervor combustibil, repartitor asfalt etc.

Tot anul trecut, REISER a turnat 6.820 mp covor asfaltic, a montat pavele pe 3.200 mp de trotuar, a realizat 4.800 mp de marcaje rutiere, a plombat 15.000 mp de stradă și a amenajat trotuare în suprafață de 850 mp. Printre lucrările firmei se mai numără colmatarea de fisuri asfaltice pe 20.000 de metri liniari, precum și montarea a 242 de răsuflători de gaz pe drumurile publice ale municipiului Bârlad.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.