Acasă Infracțional Rețea de trafic de droguri destructurată la Bârlad. Trei bărbați arestați și...

Rețea de trafic de droguri destructurată la Bârlad. Trei bărbați arestați și o femeie cercetată sub control judiciar

0

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Vaslui, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vaslui, au documentat activitatea infracţională a trei bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 30 de ani, din Bârlad, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și efectuare fără drept de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

De asemenea, a fost documentată activitatea unei femei, de 25 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare fără drept de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive altele decât cele prevăzute de actele normative în vigoare, fără a deține autorizație.

La data de 30 aprilie 2022, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, au derulat o acțiune operativă, în sistem integrat, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean Vaslui și au pus în aplicare 4 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bârlad.

Au fost puse în executare 4 mandate de aducere, persoanele depistate fiind prezentate D.I.I.C.O.T. – B.T. Vaslui, în vederea audierii.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna iulie 2021, cei trei bărbați cercetați ar fi constituit un grup infracțional organizat cu scopul de a procura, depozita, prepara şi vinde produse susceptibile a avea efecte psihoactive, către consumatori din județul Vaslui.

În cauză, față de cei trei bărbați cercetați a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, Tribunalul Vaslui dispunând măsura arestării preventive, pentru o perioadă de 30 de zile.

Față de femeia de 25 de ani a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.

Dispune arestarea preventivă a următorilor inculpați: Dura Cristi Răzvan, săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, și efectuare de operaţiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept și fără a deține autorizație, în formă continuată; Silion Liviu Dumitru, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, și efectuare de operaţiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept și fără a deține autorizație, în formă continuată; Silion Ștefan Răzvan, pentru săvâșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, și efectuare de operaţiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept și fără a deține autorizație, în formă continuată, începând cu data de 01.05.2022 și până la data de 30.05.2022, inclusiv. Dispune emiterea, de îndată, a mandatelor de arestare preventivă pentru inculpaţii Dura Cristi Răzvan, Silion Liviu Dumitru și Silion Ștefan Răzvan. Respinge cererea inculpaţilor, prin apărători, de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar”, se arată în sentința Tribunalului Vaslui.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activități infracționale. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Activitățile au beneficat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vaslui și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.