Acasă Infracțional Rețea de traficanți de droguri, destructurată de polițiștii vasluieni și procurorii DIICOT....

Rețea de traficanți de droguri, destructurată de polițiștii vasluieni și procurorii DIICOT. Trei tineri din Vaslui și Huși au fost reținuți

0

Trei tineri din județul Vaslui – doi din municipiul Vaslui și unul din Huși – au fost reținuți de polițiștii de la Serviciul de Combatere a criminalității Organizate, după ce mascații au descins la domiciliile lor, acțiune în urma căreia au fost găsite droguri și diverse ustensile folosite la cântărirea și consumul acestora.

Joi, 16 septebrie, au avut loc 11 percheziții domiciliare, sub coordonarea procurorilor DIICOT: una în municipiul Vaslui, opt la Huși și două în Iași.

Au fost ridicate diferite cantităţi de substanţă vegetală, grindere metalice, pipe şi telefoane mobile, în urma analizării în laborator punându-se în evidenţă Tetrahydrocannabinol ( THC), substanţă psihotropă biosintetizată de planta Cannabis şi Cannabis.Au fost reţinuți pentru 24 de ore, doi tineri, în vârstă de 19, din municipiul Vaslui, respectiv 21 de ani, din municipiul Huși, și o tânără, în vârstă de 21 de ani, din municipiul Iași, urmând ca aceștia să fie prezentați Tribunalului Vaslui, cu propunere de arestare preventivă”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție (IJP)Vaslui.

Perchezițiile au avut loc după ce, pe 6 septembrie, polițiștii de la Crimă Organizată și cei de la Biroul Rutier Huși au oprit în trafic un autoturism în care se aflau cinci bărbați.

În urma controlului efectuat atât asupra autoturismului, cât şi asupra celor cinci persoane, au fost ridicate două grindere, un cântar electric, set pipă cu site şi diferite ambalaje cu materie vegetală, în urma analizării în laborator punându-se în evidenţă Tetrahydrocannabinol ( THC), substanţă psihotropă biosintetizată de planta Cannabis şi Cannabis (38,32 grame). În cauză, au fost luate măsuri preventive faţă de 2 persoane, în vârstă de 21, respectiv 23 de ani, faţă de una de 21 de ani măsura arestului preventiv pentru 30 de zile, iar faţă de alta, de 23 de ani, măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, mai menționează sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.