Acasă Politic Rușine, PNL, rușine, Nelu Tătaru: din nou ZERO pentru județul Vaslui!

Rușine, PNL, rușine, Nelu Tătaru: din nou ZERO pentru județul Vaslui!

0

Raportat la populația pe care o are, județul Vaslui ar trebui să primească 600 milioane euro din cele 30 miliarde pe care Guvernul PNL le vrea cheltuite până în 2024, prin Planul Național de Recuperare și Reziliență (PNRR).

Cei peste 30 miliarde euro din PNRR reprezintă ALȚI BANI decât fondurile europene și naționale existente, sunt fonduri destinare revenirii economiei europene după pandemie.

Știți cât va primi județul Vaslui? ZERO.

De ce? Pentru că Guvernul PNL nu vrea ca, după pandemie, să-și revină și săracii din Vaslui!

Singurul obiectiv care ar fi putut absorbi 600 milioane euro la nivel de județ, și e în lucru la nivelul documentației (Studiu de Fezabilitate), este cel care a încununat munca mea de patru ani în Parlament: «Autostrada Vasluienilor», așa cum e cunoscut Drumul Expres Tișița-Albița.

Ca inițiator al „Autostrăzii vasluienilor”, demasc și condamn ticăloșia PNL care ignoră voința vasluienilor, ticăloșia PNL care sfidează voința Europei de a construi „Autostrada Vasluienilor”.

Acest obiectiv de investiții, pentru care s-a semnat contractul aferent Studiului de Fezabilitate chiar în Bârlad, a fost folosit de PNL, iată, doar pentru pozele de campanie.

Lipsește din Planul Național de Investiții și Relansare Economică, cu buget de 80 miliarde euro!

Lipsește din Planul Național de Recuperare și Reziliență (PNRR), buget de 30 miliarde euro!

Ce face Guvernul PNL? Mută aici reabilitarea drumului național Vaslui – Bacău, un drum care era DEJA prevăzut în Master Planul General de Transport spre a fi realizat în 2022-2023, cu vreo 50 milioane euro, din fonduri europene. Un obiectiv care acum nu are pregătit NIMIC la nivel de documentație. PNL joacă o farsă electorală băgând la înaintare legătura rutieră Vaslui-Bacău, o înșelătorie făcută noaptea ca hoții, scrisă pe genunchii incompetenților din PNL și livrată acum, în campanie electorală.

De ce nu primește județul Vaslui 600 milioane euro, care i-ar reveni conform populației?

Pentru că, din alocarea națională, i se alocă 1 miliard de euro orașului Cluj-Napoca, pentru metrou.

Pentru că, din nou, Guvernul PNL continuă politica antinațională de a aloca ZERO euro pentru Vaslui și MILIARDE DE EURO pentru regiunile bogate.

Asta este dovada clară că județul Vaslui nici măcar nu e pus la coada listei de către PNL, ci este exclus total de pe lista marilor investiții naționale, cu toate că Drumul Expres Tișița-Albița a fost votat de Parlamentul European ca prioritate de realizare.

Ăsta este mesajul PNL: „Săracilor, mulțumiți-vă cu Varianta ocolitoare Bârlad, pe care o folosim și la alegerile din 2024! 10 milioane euro pentru Varianta ocolitoare Vaslui nu avem, Autostrada Vasluienilor o ștergem de tot, până în 2030! Trebuie să trimitem miliarde de euro pentru metrou în Cluj și să subvenționăm din banii voștri, ai săracilor, căldura și apa caldă în București și biletul la metrou în București!”

O rușine! Vasluienii nu au voie să muncească la ei în județ pentru o autostradă! Noi cu cârpeli, ei cu autostrăzi și metrou pe banii noștri!

În numele tuturor vasluienilor și al PRO România, solicit includerea imediată a Drumului Expres Tișița-Albița pe lista marilor investiții de infrastructură rutieră din Planul Național de Recuperare și Reziliență, investiții finanțate în următorii patru ani prin mecanismul de redresare NextGenerationEU.

Material realizat de SC Lucsim Connect SRL, la comanda Partidului Pro România Vaslui, CMF 11200008

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.